Efeler'de şehiriçi halk otobüsü şoförleri, 2 Nisan Dünya Otizm Günü nedeniyle mavi gömlek giyip, araçlara afişler asarak farkındalık yarattı.

Efeler'de Dünya Otizm Günü nedeniyle farkındalık yaratan şehiriçi halk otobüsü şoförleri, mavi gömlek veya tişört giyip, araçlarına konuyla ilgili bilgilendirme afişleri astı. ‘Otizmin farkındayız, onların yanındayız’ mesajı veren şoförler, yaptıkları uygulamayla takdir topladı.

"1,5 milyona yakın otizmli var"

Uygulama hakkında bilgi veren Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, şunları söyledi:

“Otizm doğuştan gelen, beynin ve sinir sisteminin yapı ve işleyişinden kaynaklanan gelişimsel bir farklılığı ifade ediyor. Başlıca belirtileri; karşılıklı ortak dikkatin gelişmemesi, göz kontağının yeterli sürede ve kalitede kurulamaması, taklit yetisinde bozukluk, akranlarına karşı ilgisizlik, rutinde ısrarcılık.. Ülkemizde 1,5 milyona yakın otizmli birey var. Otizmle mücadelede erken tanının ve eğitimin tedavi sürecinde hayati öneme sahip olduğunun bilinmesi için, geçen yıl Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile tüm çalışanlarımıza otizmle ilgili bilgilendirme yaptık. Bugün de çalışan tüm şoförlerimizle mavi tişört veya gömlek giyerek ve araçlarımıza afişler asarak onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz.”