Belediyeye ait Menderes Park’ta düzenlenen programda konuşan Atay, “Bugünün çok özel bir anlamı var. Yüzyıllardır kadınlar, hem iş hayatında hem hayatta erkeklerle eşit olma savaşı veriyorlar. Ne mutlu ki, bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllar önce, İsviçre’den bile önce bu eşitlik hakkını elde etmesini yaşadık. Ama bu mutluluk, biraz buruk mutluluk oldu. Çünkü bugün, bir televizyon programında bir kadının da dediği gibi, bu eşit hakları elde etme, seçme – seçilme hakkını elde etme konusunda kadınlarımız, çok mücadele ederek bunu elde etmediler. Bütün bu haklar Atatürk gibi bir yüzyılın lideri tarafından sizlere bahşedildi. Hani, emek sarf etmeden bir şeyin kıymeti de çok bilinmiyor” dedi. 
“ATATÜRK’ÜN BAHŞETTİKLERİNİN KIYMETİNİ BİMELİYİZ”
Atay, “Çünkü onlar çok büyük mücadeleler sonucunda demokrasilerini kurumsallaştırmışlar. 150 milyon insan yaşamını yitirmiş, Avrupa’da, o demokratik ülkelerde, demokrasinin kurulabilmesi için. Krallarla kilise öncesi savaşmış, sonra kralla halk savaşmış, sonunda demokrasi kazanmış. Atatürk gibi bir dehanın, yüzyılın lideri olarak kabul edilen bir kişinin bize bütün bunları bahşetmesinin kıymetini çok iyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sizler, diş hekimleri olarak çok dar bir alanda mesleğinizi icra eden kişilersiniz. Çok zor bir mesleği icra ettiğinizi düşünüyorum o nedenle emeği en çok olan bir iş kolunda doktorluk yapıyorsunuz. Bugün sizlerle olmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Aydın Diş Hekimleri Odası Başkanı Günhan Eskicioğlu da Atay’a jestinden dolayı teşekkür ederek, “İnşallah korona bittikten sonra daha güzel günlerde bir arada olmak dileğiyle” ifadesini kullandı.
ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKILDI 
Öte yandan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Efeler Kent Konseyi üyeleri, Atatürk Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Burada saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okuyan katılımcılar, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.