Efeler’e bağlı Cumhuriyet Mahallesi Mithat Paşa Caddesinde seyyar tost tezgahı işletmeciliği yapan Muzaffer Salgın, yaptığı tostlar, yardımseverliği ve nezaketi ile kısa sürede Aydınlı vatandaşların beğenisini kazandı. Tostun zamansız bir yiyecek olduğunu ifade eden Salgın, lezzetli bir tostta salçanın çok önemli olduğunu ifade etti. Salgın, “Tost, damak tadına göre içerisinde birçok malzeme barındırıyor. Hiç akla gelmeyecek ürünlerle tost yapıldığını görüyoruz. Klasik bir tosta asıl tadı veren salçadır. Ben salçayı kendi evimde yapıyorum. Bunun yanında damak tadına göre soğan da tosta farklı bir lezzet katar. Ekmeğin de biraz bayat olması gerekir. Ben doğal olmayan hiçbir ürünü tostta kullanmıyorum” diye konuştu.

“SOKAK LEZZETLERİ ÖZLENDİ”

Şehirlerin kafe ve zincir restoranlar ile kuşatıldığını söyleyen Salgın, “Yeme içme alışkanlıklarımız değişti. Doğal lezzetlerden uzaklaştık. Ben seyyar tost tezgahımla sokak lezzetleri kültürünü yaşatmaya çalışıyorum” dedi. Pandemi sürecinde birçok işletmenin olduğu gibi kazanç kaybına uğradıklarını belirten Salgın, buna rağmen bir kuruş dahi zam yapmadığını söyledi.

“2 GÜNDE 10 TOST SATAMIYORDUM”

Yaklaşık 2 yıldır tost tezgahının işletmeciliğini yaptığını ifade eden Salgın, “Bu tezgah Aydın için sembol hale gelmiş ama son yıllarda ne yazık ki farklı nedenlerden dolayı müşteri dağıtılmış. Tezgahı devraldığımda 2 günde 10 tost satamıyordum. Nezaketimiz, yardım severliğimiz ve tostumuzun lezzeti ile vatandaşlarımızın ilgisini çektik. Şimdi çevre il ve ilçelerden dahi müşterilerimiz tostumuzu yemeye geliyor” dedi.