Kuşadası’nda 20 yılı aşkın süredir tamamlanamayan ve Türkiye’nin en büyük üçüncü cemevi, Belediye Başkanı Ömer Günel’in çabalarıyla yapıldı. Her zaman desteğe hazır olduğunu belirten Günel, “Benim alevi camiasına gönlüm de, yüreğim de, elim de açık” dedi. 
Kuşadası’nın en önemli sorunlarından biri haline gelen ve yıllardır yapımı bir türlü tamamlanamayan cemevi projesi, Başkan Ömer Günel’in talimatıyla tamamlandı. Günel, Bursa ve İstanbul’un ardından en büyük proje olan Kuşadası Cemevi’nde incelemelerde bulundu. Cemevi’nin 29 Ekim’de açılışının planlandığı ancak pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi.
“BURASI BİR KÜLTÜR MERKEZİ”
Yapımı tamamlanan Cemevi’ni ziyaret eden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şube Başkanı Erdal Kılınç, “Cemlerin yapıldığı, cenazelerin kalktığı bir yerden çok bir kültür merkezi burası. 2000’li yılların başında kabası yapılmış bir inşaat alanından bahsediyoruz. Buraya o dönemden beri bir çivi bile çakılmadı. Emeği geçen bütün dostlara bütün kurumlara teşekkür ediyoruz. Salgından dolayı açılışını yapamadık. İnşallah pandemiden sonra en iyi şekilde açılışımızı yapacağız. Alevi toplumu vefakar bir toplumdur. Mutlaka kendisine katkı sunanları unutmayacaktır” dedi. 
“TAMAMLANMAMASI BÜYÜK AYIPTI”
Kılınç’ın ardından açıklama yapan Başkan Günel de Cemevi’nin tamamlanmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi:
“Başkanımızın seçimden önceki siyasetçiler ve seçimden sonraki siyasetçiler şeklinde hep iki kişiyle muhatap oldukları için ‘Acaba seçimden sonra ne olur?’ tereddütünü yaşamasını anlayışla karşılıyorum. Ben dün ne dediysem bugün de onun arkasında olan biriyim. Şu an tapuyu almalarında hiçbir engel yok. Yasal prosedürler yerine getirildiğinde ben tapuyu vermeye hazırım. Onların önündeki tüm bürokratik engelleri görevlerim çerçevesinde azaltmaya hazırım. Benim alevi camiasına gönlüm de, yüreğim de, elim de açık. 
Her ne kadar yatırımlar yapılmış olsa da aşağı yukarı 23 senedir tamamlanamamış bir cem evi, Kuşadası’nda yaşayan 20 milyondan fazla Alevi ve Bektaşi hemşehrimiz açısından büyük ayıptı. Çünkü her gelen belediye başkanı ‘Ben burayı bitireceğim’ dedi. Ağzı dolu solu bunu söyleyen belediye başkanlarının bir tek çivi çakmadığını gördük. Bunu şahsa özel ifade etmeden söylüyorum. Neticede bitmedi. 
Cemevi gibi alevi camiasının ibadethane olarak kabul ettiği ve bizim de ibadethane olarak kabul ettiğimiz bir binanın 20 senede bitmemesi beni de çok üzen bir konuydu. Ben söz verdiğim gibi burayı tamamladım. Buranın tamamlanmasından çok mutluyum. Kuşadalı Alevi, Bektaşi hemşehrilerimize 20 yıldır iç acısı olan bu ibadethaneyi yaptırmanın gururunu yaşıyorum. Açılışını inşallah baharda yapmayı planlıyoruz.”