Rüzgar esmezse buğday samandan ayrılmaz diye bir söz vardır bilmem duydunuz mu?

Milli takımımız için de öyle bir rüzgar esti ki son dönemde, Futbol Federasyonumuzun hatanın neresinden dönerseniz kardır diyerek aldığı kararlar, kaleciden teknik adam mı olur denilen; sonrasında Türkiye’ye Dünya üçüncülüğü getiren Şenol hocaya bir kez daha tanınan sağlam bir yetki var.

Yerinde araştırmalar sonucu kadroya alınan gencecik evlatlar. Ve muhteşem Cumartesi gecesi;aman nazar değmesin Şenol Hocamıza Fransa’ya Konya’da verdi mehteri. Demek ki neymiş adam gibi adamlar,parayı değil de kaybedilmeye yüz tutmuş milli ruhu ayakta tutmaya çalışan,yaşı yirmi civarında olan vatana sevdalı alnı öpülesi evlatlar, kramponu delik Konya Fatih’i, Hasan Ali Kaldırım’lar Mbappe’ye de Griezmann’a da Paul Pogba’ya da pabucunu ters giydiririp geldiği gibi Fransa’ya gönderebiliyormuş.

Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz; milyonlarca dolarlık oyunculardan oluşan son dünya şampiyonu Fransa da yenilebiliyormuş. Neydi o kraldan çok kralcıların sefa sürdüğü o dönem. Prim kavgalarıyla sarsılıyorduk, futbolcunun işinden çok kaprisini konuşuyorduk. Milli maç denince nasılsa yenileceğiz diye seyredemez olmuştuk. Türkiye de hoca yokmuş gibi getirilen İthal hocalar, el elin eşeğini türkü söyleyerek arar misali, Türk futbolunu ve futbolcusunu küçümser nitelikte umursamaz davranıp milyonlarca dolar tazminatlarla ülkelerinin yolunu tuttular. Taşıma  suyla değirmeni döndüremedik. Görünen köy kılavuz istemedi işte. Her zaman söylerim başarının sırrı milli insan milli sermayede. Farkettiniz mi adamlardaki haçlı zihniyetini?

Fransızların üzüntüsü bir anda bütün İzlanda’yı seferber etti. Medeniyetten bahseden İzlanda nasıl da alıkoydu havalimanına inen millilerimizi. Adamlar futbolu bile savaşa çevirdiler. Kahraman Türkiye’mizin kazandığı bir futbol başarısını bile sindiremediler.

Belözoğlu’na uzatılan tuvalet fırçasına ne dersiniz, gelsin de insanlığı ve misafirperverliği bizden öğrensin o mezhepsiz. İnşallah İzlanda’ya da futbol dersi verip bu gece mutlu sonla ülkeye döneceğiz. İçimizde de gerçekten hainler var. Konya’da çalınan mehter marşından bir bilseniz nasıl da rahatsız oldular.

Oysa ki Osmanlı dünyaya altı yüz yıl hükmetti. Ne kimsenin yaşamına karıştı ne de zorla din değiştirtti.

Size sesleniyorum ey Avrupa meraklıları o heves ettiğiniz görüntüde medeni ülkeler bizden öğrendi necasetten tahareti!