18 Kasım’da başlayacak olan deve güreşi sezonu öncesinde güreşçi develer için havut ve daylak zamanı geldi. Aydın’ın çeşitli ilçelerinde henüz 7 yaşını doldurmadığı için güreşemeyen develer ‘daylak antrenman güreşine’ katılıyor.

Cumartesi günü Efeler’e bağlı Kocagür Mahallesi’nde yapılan daylak antrenman güreşi, 11 Kasım’da da Kuyulu Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Kuyulu’da antrenman güreşlerinin yanı sıra havut hayrı yapılarak, özel süslerle giydirilecek olan develer, güreşlere hazır hale getirilecek.

4 Kasım Pazar günü de Bozdoğan’da havut hayrı yapılarak develer güreşlere hazırlanacak.

Daylak antrenman güreşleri ve havut hayırları, daha önce bazı ilçelerde de yapılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çine Deveciler Derneği Başkanı ve Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Genel Sekreteri Mevlüt Toker, “Henüz 7 yaşını doldurmadığı için güreşlere katılamayan develer, daylak antrenmanlarına katılıyor. Güreşçi develerimiz için ise sezon öncesi havutlama zamanı geldi. 18 Kasım’a kadar Türkiye’deki tüm güreşçi develer havutlarını giyerek güreşlere hazır hale gelecek. Bu bir asırdır süregelen gelenek. Kültürümüzü yasalar çerçevesinde en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.