FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu Aydın etabı, 16-19 Mayıs tarihleri arasında Efeler’de gerçekleştirilecek. Turnuvaya ilişkin açıklama yapan Türkiye Voleybol Federasyonu  Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, “Aydın’a gelirken, gerçekten yüzümüz gülerek, keyifle geliyoruz. Burası Avrupa’nın en büyük plaj voleybolu organizasyonu” dedi.

4 yıldır aralıksız yapılan FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turu Aydın etabı, 16-19 Mayıs tarihleri arasında Efeler’deki Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Turnuva öncesinde Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Teknik Supervizor’ü Pier Paolo Murgioni, Türkiye Voleybol Federasyonu  Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci  ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı İbrahim Gürdal ortak basın toplantısı düzenledi.

Turnuvaya ilişkin bilgi veren Türkiye Voleybol Federasyonu  Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Aydın’daki turnuvanın iki yıldızlı tek organizasyon ve Avrupa’da yapılan en büyük turnuva olduğunu söyledi.

Değirmenci, “Aydın’a gelirken, gerçekten yüzümüz gülerek, keyifle geliyoruz. Çünkü içimize sinen çok güzel birkaç organizasyondan bir tanesini Aydın’da yapıyoruz. Burası Avrupa’nın en büyük plaj voleybolu organizasyonu. İki yıldızlı tek organizasyon” dedi.

Turnuvaya katılan sporcular açısından uluslararası önemi olduğunu vurgulayan Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uluslararası kapsamı ayrıca önem kazandırıyor. Çünkü 2020 olimpiyatları için bütün sporcular puan toplama telaşında. O açıdan Aydın’daki organizasyona 130’u bulan başvuru oldu. Yani Bunların sadece 56’sı turnuvada oynayabiliyor. Yani çok seçici bir organizasyon oldu.

Turnuva yarın eleme etabıyla başlıyor. 16 erkek, 16 bayan takımı önce eleme oynuyor. Elemeyi geçen takımı ana tabloya alıyoruz. 17 ve 18’inde grup maçları başlıyor. 19’unda üçüncülük ve final maçları oynanacak.”

“50 BİN KİŞİ KATILDI”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı İbrahim Gürdal da “2016’da Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun gayretleriyle bir turnuva düzenlemiştik. Seyrcinin inanılmaz katılımıyla gerçekleşti. Bu tabi federasyonun da dikkatini çekince, 2017’de uluslararası boyutlara getirdiler. Rus’lar ilk defa 2017’de ilk defa Aydın’da pro-beach turnuvasına katıldılar. Şimdi Türkiye’de sadece Aydın’da yapılan, dünyanın en prestijli turnuvalarından biri haline geldi. Geçen sene 4 günde 50 binin üzerinde seyirci katılım sağlamış. Aydın, bir voleybol kenti olmaya başladı” ifadelerini kullandı.