CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın’da yargılanan Erkan Karaarslan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu aleyhinde ifade vermeye zorlandığı iddiasını değerlendirdi. Kumpasın arkasında iktidar gücü olduğunu söyleyen Tezcan, “Aydın’da kumpas kurarken suçüstü yakalandılar. Şimdi kazanamadıkları seçimi gasp etme peşindeler. İçişleri Bakanlığı eliyle seçimi çalma peşindeler” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Erkan Karaarslan’ın ifadeleri ile ilgili Aydın Kulis’e açıklama yaptı.

Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu aleyhinde ifade vermesi karşılığında tahliye ve beraat vaat edilen Erkan Karaarslan üzerinden bir kumpas kurulduğunu vurgulayan Tezcan, “İktidarın kumpas alışkanlığı devam ediyor. Yıllardan bu yana, Türkiye’nin komutanlarına, gazetecilerine, aydınlarına yurt sevlerlerine daaha önce iftiralar attılar, kumpaslar kurdular. FETÖ’yle beraber kurdular kumpasları. Şimdi tek başlarına iktidar gücünü kullanarak kumpas alışkanlıkları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR”

Tezcan şu ifadeleri kullandı:

“14 Mayıs tarihinde, Aydın’da kumpas kurarken suçüstü yakalandılar. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde Erkan Karaarslan’ın ifadesini artık bütün Türkiye biliyor. Sadece Aydın değil. Seçimden 15 gün önce, 14 Mart tarihinde, avukat görüşü adı altında, Erkan Karaarslan’ı koğuştan çıkarıyorlar. Gidip bir bakıyor ki Serhan Seyhan. Akrabası değil, yakını değil, herhangi bir şekilde siz gidip izin isteseniz, size izin vermezler. Belli ki arkasında iktidar gücü var. Bir organizasyon var. Bu kumpas organizasyonu, onu oraya götürüp avukat görüşü diye görüştürecek güçte bir organizasyon var. Bunu iktidardan başkasının yapabilmesi mümkün değil.

Seçimden tam 15 gün önce, manidardır, İstanbul seçimlerini kaybedeceklerini görüyorlar, Aydın seçimlerini kaybettiklerini görüyorlar. 14 Mart günü, “Özlem Çerçioğlu ile Ekrem İmamoğlu aleyhinde ifade verirsen, FETÖ’cü dersen seni hem bu dosyandan hem diğer dosylardan tahliye ederiz” diyorlar.

Arkasında bakanlar da var. Erkan Karaarslan, ‘Bana haber yolladılar, aileme ulaştılar, bu konuda ifade verirsem kurtaracaklarını söylediler’ diyor. Yani şu kumpasa bakar mısınız? Bu aşağılık bir tutum. Patladı ellerinde şimdi.”

“BELEDİYEYİ GASP ETME PEŞİNDELER”

CHP PM üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, bir organizasyon tarafından seçimde kaybedilen belediyenin el değiştirmesi için uğraşıldığını savundu. Tezcan şöyle konuştu:

“Aydın milletvekili Bekir Kuvvet Erim de ‘İçişleri Bakanı, Belediye Başkanını görevden alsın’ diyor. Bunlar, kazanamadıkları belediyeleri gasp etmeye alıştılar. İstanbul belediyesini kazanamadılar, gasp etmeye çalışıyorlar. Aydın’da 10 seneden bu yana kazanamıyorlar. Şimdi kazanamadıkları seçimi gasp etme peşindeler. İçişleri Bakanlığı eliyle seçimi çalma peşindeler.

Diyorlar ki, hakkında 11 dosya var… Yahu arkadaş, defalarca aklandığı dosyalar, defalarca incelenmiş, müfettişler incelemiş, hakim savcı incelemiş, defalarca incelenip aklanmış dosyalardan, uyduruk gerekçelerle dava ürettiler. Şimdi o davadan da sonuç alamayacaklarını biliyorlar ama sandıkta kazanamadıklarını, masada gasp etmenin peşine düşmüşler.”

“KUMPAS İFŞA OLDU”

Suçluluğun telaşı içindeler. Suçüstü yakalandılar. 14 Mart tarihinde kurdukları kumpas, 14 Mayıs’taki duruşmada ifşa oldu. Şimdi suçluların telaşı içindeler ama arsızlık devam ediyor.

Daha yen mazbatasını almış, Aydın halkının ezici desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş birisini, uyduruk dosyalarla görevden aldırmanın peşindeler ama buna güçleri yetmez. Bu kumpasın hesabını verecekler. Bu görevden aldırma girişimi bile, aslında bu kumpasla neyin planlandığını ortaya çıkarıyor.

Erkan Karaarslan, bakanların kim olduğunu açıklayacağını ifadesinde söylüyor. Biz de takip ediyoruz. Gerekirse partinin yetkili organları çıkar açıklar.