CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisinden istifa ederek Demokrat Parti’den adaylığını açıklayan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a yüklendi. Tezcan, “Bazen benim yerime ‘Başkaları da hizmet etsin’ diyebilmeli insan. Parti kimseye haksızlık etmemiştir” dedi.
 CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. 

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tezcan, ekonominin gün geçtikçe daha kötüye gittiğini, AK Parti hükümetinin ülkeyi çıkmaza soktuğunu savundu. 

Tezcan, "Mutfağa ateş düştü, 31 Mart'ta da sandığa ateş düşecek, önce mutfaktaki ateşi söndüreceğiz. . İYİ Parti'yle olan seçim işbirliğimiz sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, Türkiye'de hatta dünya da marka olmuş bir yerel yönetim hizmeti sağlamaktadır. Geçmişteki 10 yıllık başarılı çalışmasının üstüne, bir 5 sene daha Özlem Çerçioğlu'yla devam etme kararı aldık. Talebimiz sadece CHP'ye ve İYİ Partiye oy verecek seçmenler değil, bütün Aydınlı hemşerilerimizden oy almaktır. Bizim yerel seçimlere yaklaşımımız siyasetin kutuplaşma ekseninden çıkararak, yerel hizmetler ekseninde bir siyaseti oturtmaktır. Görüldüğü üzere 31 Mart seçimi bu iki anlayışın seçimidir" dedi.

“PARTİ KİMSEYE HAKSIZLIK ETMEDİ”
Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın CHP’den istifa ederek Demokrat Parti’den aday olmasına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Tezcan, şu ifadeleri kullandı:
“Ben Mesut Bey üzerinden bir tartışmayı yürütmeyi doğru bulmuyorum, onun takdirini seçmenlerimiz yapacaktır. Sayın Özakcan hem bizim İl başkanlığımızı hem de milletvekilliğimizi yapmış bir abimizdir. Doğal olarak kendi partisinden geldi Aydın’a hizmet etti. ‘Benim yerime başkaları da hizmet etsin’ diyebilmeli. Partimiz kimseye haksızlık yapmamıştır. Parti nöbet değişim yeridir. Bir gün biz oluruz, bir gün başkaları olur. Mesele bu nöbet değişimlerini olgunlukla karşılayabilmektir. Bu süreçte onları da test etme imkanı bulacağız.”

“RAHATSIZLIK UZUN SÜRMEZ”
İttifak nedeniyle bazı ilçelerde yaşanan rahatsızlıkların da uzun süreli olmayacağını belirten Tezcan, şöyle konuştu:
“Örgütler 5 yıl boyunca hizmet etmeye hazırlanır. Ve 5 yıl sonunda siyasetin ortaya çıkardığı ihtiyaçlarla birlikte ‘burada sen değil, sen biraz bekleyeceksin’ diyorsun. Bunun yaratacağı travmalar olabilir ancak bunlar uzun süreli olmaz, kısa sürede yatışacaktır. El birliği ile önümüzdeki süreçte devam edeceğiz.”

VİDEO İÇİN TIKLA!