İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Özlem Çerçioğlu ile Ekrem İmamoğlu aleyhinde ifade vermesi için Erkan Karaaslan'a baskı yapan bir bakan var" sözlerine yanıt verdi. Soylu, "Bir FETÖ tutuklusunun beyanları ile suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Bunu açıklamayan şerefsizdir, alçaktır" dedi.

Soylu, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığında muhtarlarla bir araya geldiği toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Burada Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Özlem Çerçioğlu ile Ekrem İmamoğlu aleyhinde ifade vermesi için Erkan Karaaslan'a baskı yapan bir bakan var" sözlerine yanıt veren Soylu, “Bunu açıklamayan alçaktır, namerttir ve şerefsizdir” dedi.

Soylu’nun açıklaması şu şekilde:

“Şimdi bir genel başkan, bir tutuklunun, FETÖ'den dolayı bir tutuklunun bir beyanını 'Bakanlar bu adama baskı yaptı.' diye ifade edip, yine suyu bulandırmaya çalışıyorlar, Aydın Belediyesi ve CHP'nin İstanbul adayıyla ilgili. Bunu açıklamayan alçaktır, namerttir ve şerefsizdir. Bu kadar açık ve net. Açıklamayan alçaktır, namerttir ve şerefsizdir. Kişiliği kaybolmuş insanların siyaset içerisinde bu tip değerlendirmeler yapmasının zamanının geçtiğini biz düşünüyor idik, ama anlıyoruz ki bu tip insanlar hala revaçta."