CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, 14 Mayıs’ta görülen duruşmadaki ifadelerin ardından Türkiye’nin gündemine oturan davada adı geçen Serhan Seyhan’ı kimin koruduğunu sordu. Mersin, “Serhan Seyhan Erkan Karaarslan ile ne sıfatla görüşmüştür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin açıklamasında, “Ülke olarak gerçekten ciddi sınavlardan geçtiğimiz bir dönemdeyiz. Bir taraftan giderek artan ve etkisini hissettiren ekonomik kriz; bir taraftan İstanbul Seçimlerinin haksız bir şekilde iptali derken şimdi de Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu’na kurulmak istenen ve deşifre olan bir kumpas girişimi ile karşı karşıyayız” dedi.

“KAMUOYU YANIT BEKLİYOR”

Mersin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Serhan Seyhan isimli şahıs milletvekili dokunulmazlığına sahip bir insan gibi cezaevlerine girip çıkabilmekte; karakollardan ifadesi alınmadan serbest kalabilmekte; kesinleşmiş cezası ve infazı olmasına rağmen dışarda dolaşabilmektedir. Dolayısıyla kamuoyunda yanıtı beklenen sorular oluşmuştur.

1- Serhan Seyhan isimli şahıs aleyhine tanıklık yaptığı sanık ile nasıl görüşebilmiştir? Yasa gereği tutuklular ile görüşebilecek kişiler belirlenmiş iken görüşme iznini nasıl ve kimden almıştır? Serhan Seyhan sanıkla kaç kez görüşmüştür? Serhan Seyhan sanıkla ne sıfatla görüşmüştür?

2- Serhan Seyhan evrakta sahtekârlıktan ceza almış ve almış olduğu ceza Yargıtay tarafından onanmıştır. Serhan Seyhan’ın cezasının infazı için cezaevinde olması gerekirken hangi yasal gerekçe ile serbestçe dolaşabilmektedir? Kesinleşmiş cezalarda kanun yollarına başvurulması infazı ertelememektedir. Başka hükümlülere tanınmayan bu hak Serhan Seyhan’a nasıl tanınmıştır?

3- 29.03.2019 tarihinde Serhan Seyhan ve beraberindekiler tarafından halk arasında sarı civciv olarak bilinen belediye otobüsünün önü kesilmiş ve otobüs şoförüne fiili ve sözlü saldırıda bulunulmuştur. Olay akşamı Serhan Seyhan karakolda ifadesi alınmadan serbest bırakılmış mıdır? Şoföre 'ben Mustafa Savaş’ın abisiyim' denilmiş midir? Serhan Seyhan’a alkol muayenesi yapılmış mıdır?

4- Serhan Seyhan Aydın'da mevcut gazeteci örgütlerine mensup mudur? Basın kartı bulunmakta mıdır?

5- AKP milletvekillerinin her hafta Aydın Adliyesini ziyaret etmelerinin nedeni nedir?

6- Serhan Seyhan yerel seçimler esnasında kimin danışmanlığını yapmıştır?