Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Danışma Kurulu Toplantısında konuştu. 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını ve Jeotermal sorunu hakkında açıklamada bulunan Çerçioğlu, “Bu topraklar bizim, biz bu topraklarda yaşıyoruz ancak Jeotermal firmaları ‘vahşice saldırıyor’, jeotermali siyasete alet etmiyoruz, bunların denetlenmesini istiyoruz, yetkimiz olsa bunlara ne yapacağımızı biliyoruz , dedi.

Çerçioğlu İl Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada;

“Seçimlerde gündüz demeden gece demeden 18 saat çalışarak başarılı olduk. Gönül isterdi ki 17’de 17 yapalım ama olmadı. Ancak gelecek seçimde bunu başaracağız. Aydın halkı çalışmamızı görerek gereğini yaptı. Biz Belediye Başkanları olarak Aydın halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz. En büyük teşekkürü Aydın halkına yapıyorum. Bize inanıp güvenip destek verdiler. Ben hiçbir zaman hiç kimseye pusu kurmadım. Hiç kimseye yalan söylemedim. Hiç kimseyi aldatmadım. Zaten sırtımda hançerlenecek yerde kalmadı. Ama bunu Aydın halkı gördü. Aynı şeyleri yaparak oy alamazsınız. Bizler Millet İttifakının adayları seçimlerde neler yapacağımızı halka anlattım. Bugünde koordinasyon toplantılarımızla yapacaklarımızı belirliyoruz. Biz CHP’lilerin yüzünü yere eğdirmedik. Bunun için çok çalışmaya devam edeceğiz, Belediye Başkanlarımızın başarısı bizi genel iktidara taşıyacak. Bu dönem o yüzden çok önemli”, dedi.

Çerçioğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 “Bu konuda duruşumuz çok belli. Yıllardır söylüyoruz. Sanki bu jeotermal kuyularını biz kazdık, sanki ruhsatını biz verdik. AK Partili vekillere göre, Özlem Çerçioğlu ve CHP vekilleri bu ruhsatı verdi. Bunun iznini CHP veya Özlem Çerçioğlu vermedi, iktidarda olan sizsiniz. Bunun iznini veren sizsiniz. Evet ülkemizin enerjiye ihtiyacı var. Bu jeotermal sadece bizde yok, Avrupa’da da var. Ancak orada böyle sorunlar yaşanmıyor. Çıkın sabah 06.00-07:00’da Germencik, İncirliova Efeler’de nefes alamıyoruz. Genzimiz yanıyor, çürük yumurta kokuyor. İncirliova’da Germencik’te vatandaşlar isyan ediyor. Sizin bundan haberiniz yok mu? Gidin bir vatandaşlarla konuşun. Tabi konuşabilirseniz. Buradaki jeotermal firmalarının raporlarını istiyoruz. Bacalarından çıkan gaz salınımının raporlarını. Nerede yapılıyor, kim yapıyor, eş-dost firmaları mı yapıyor. Bunu neden gizliyorsunuz, saklıyorsunuz?"

“VAHŞİCE SALDIRIYORLAR”

"Ayrıntılı raporu getirin bakalım, sağlığa zararlı mı değil mi? Eğer sağlığa zararlı olmasa biz bunu 10 yıldır söylüyoruz çoktan rapor çıkardı. Vahşice saldırıyorlar arkadaşlar. Bu topraklar bizim, biz bu topraklarda yaşıyoruz. Bizler bu havayı soluyoruz. Görüyorum ki bazıları bunu siyasete alet ediyor. Biz bunu siyasete alet etmiyoruz. Bu jeotermalleri denetleyin diyoruz. Belediyelerin bunları denetleme yetkisi yok, bu yüzden denetleyemiyoruz. Yetkimiz olsa ben ve Belediye Başkanı arkadaşlarım ne yapacağını çok iyi biliyor. Bu konuda duruşumuz çok net, biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Mecliste Jeotermal ile ilgili araştırma teklifi veriliyor, ancak AK Parti Aydın Milletvekilleri red veriyor. Bu sözün bittiği yerdir arkadaşlar. Niye araştırılmasından yana değilsiniz. Neden araştırılmasını istemiyorsunuz. Eğer zararlı değilse gerçekler ortaya çıksın biz de rahat bir nefes alalım”, dedi.