CHP Kuşadası İlçe Örgütü, yeniden aday gösterilmeyen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya ‘siyasi etik’ çağrısında bulundu. 2014 yılındaki seçimlerde Ömer Günel’in kendisine koşulsuz destek verdiği hatırlatılan açıklamada, “Şimdi sıra sende. Desteğini açıkla, tüm Türkiye’ye örnek ol” denildi. Çağrıya CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve önceki dönem ilçe başkanları imza attı.

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ve önceki dönem başkanları Soner Kaplan, Mehmet Bal, Reşat Bilgen ve Mustafa Aybar Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya siyasi etiğe davet çağrısı yaptılar. CHP Kuşadası sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda şöyle denildi:

“Haydi Özer Başkanım sıra sende!

CHP Belediye Başkan adayları tüm il ve ilçelerde açıklanmıştır. Tekrar aday olamayan birçok CHP’li belediye başkanı yeni adaylara destek olmuş partisinin kazanımları için çalışmalara başlamıştır.

Bugün karşımızda sicili belli, partisinden utandığı için AKP amblemini ve ismini bile kullanamayan, Kuşadalıların aklıyla alay eden, belediye başkanıyken CHP’li 111 belediye işçisini işten atan, CHP’li kadın çalışanları çöpe süren bir aday var.

Bizim tanıdığımız Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, bu köhnemiş zihniyetle sonuna kadar mücadele etmeli, partisi CHP’nin yanında olmalıdır.

Bizler laik, Atatürkçü, Cumhuriyetin ilkelerine bağlı olarak bildiğimiz Özer Kayalı’dan bu örnek davranışı bekliyoruz.

Haydi Özer Kayalı, haydi başkanım sıra sende! Beş yıl önce sen aday olarak açıklandığında Ömer Günel’in derhal destek açıklaması yapışını, attığı SMS’leri ve mitinglerine katılarak sana verdiği desteği hatırla. Sen de Partine, Kuşadası’na, adayına sahip çık. Sen de CHP’li olmanın, Atatürkçü olmanın, laik, demokrat ve cumhuriyetçi olmanın gereğini yap ve tüm Türkiye’ye örnek ol. Hepimiz seni ayakta alkışlayalım.”