Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  Aydın’a müjdelerle geldi. Pakdemirli, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın doğrultusunda Aydın’a yem fabrikası kurulacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aydın’da Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı IPARD-II 5. Başvuru Çağrı ilanı tanıtım programına katıldı.

Bakan Pakdemirli, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın doğrultusunda Aydın’a yem fabrikası kurulacağını söyledi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’NİN AYDIN’A VERDİĞİ MÜJDELER

Bakan, Aydın ile ilgili şu müjdeleri verdi:

-Aydın’da bozuk orman arazilerine incir ve kestane dikimi gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımıza eşit şekilde dağıtacağımız bu yüz binlerce fidan, üreticimize 20 milyon liradan fazla ekstra gelir olacak.

-Bu yıl Gökbel Barajı’nı tamamlayacağız ve 350 milyon lira maliyetli Sarıçay Barajı’nın yapımına başlayacağız.

-Aydın’da yılda 200 milyon dolar ihracat sağlayacak organize su ürünleri bölgesi, tarıma dayalı ihtisas jeotermal ısıtmalı seraları kuracağız.

“Aydın’da 16 bin 500 dekar arazide 5,3 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. 3,1 milyon fidanı da Aydın’da üretiyor olacağız. Bir adet mesire yeri iki adet bal ormanı tesis ediyoruz.

-Orman köylerinde yaşayan 100 aileye 2,5 milyon lira Orköy kredi ve hibe desteği sağlıyoruz.

-2019 yılında 16 yerleşim yerinde zeytin, badem, ceviz, çam fıstığı, kuş burnu, alıç, dut gibi fidanlar dikerek 3 yıl süreyle bakımını yapıp ücretsiz olarak 49 yıllığını çiftçilerimize ve köylülerimize dağıtacağız.

-Güzel Aydınımıza Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mustafa Savaş’ın doğrultusunda yem fabrikasını da kuracağız.