‘Sarıçay Barajı’nı Aydın Büyükşehir Belediyesi mi, yoksa DSİ mi yapıyor’ tartışması Aydın’da konuşulmaya devam ediyor. Konuyla ilgili son olarak CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’den de açıklama geldi. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a seslenen Mersin, “Madem tüm bu yatırımlar DSİ tarafından yapılıyor, DSİ ile Aydın Büyükşehir Belediyesi bu barajla ilgili yapım ve maliyet protokolü neden imzaladı?” diye sordu.

CHP'li Mersin’in açıklaması şöyle:

“BUNLARI AÇIKLAR MISINIZ?”

“AKP milletvekili Sayın Metin Yavuz, diğer milletvekili arkadaşları gibi bilgi sahibi olmadan, işin doğrusunu bilmeden barajlarla ilgili açıklamalarda bulunmuş. Sayın vekilim sizi samimi olmaya ve gerçekleri anlatmaya davet ediyorum. İkizdere Barajı, Dandalaz Barajı, Beşparmak Barajı ve Sarıçay Barajını mensubu olduğunuz AKP hükumeti tarafından yapıldığını, tüm bu barajların maliyetleri DSİ bütçesinden karşılandığını ifade etmişsin. Madem tüm bu yatırımlar DSİ tarafından yapılıyor, DSİ ile Aydın Büyükşehir Belediyesi bu barajla ilgili yapım ve maliyet protokolü neden imzaladı? Barajların yapım maliyetinin karşılanması için Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi ASKİ Genel Kurulu protokol  için neden karar aldı? Neden ASKİ Genel Müdürlüğü İkizdere Barajı için 36.5 milyon TL DSİ’ne para ödedi? Bunları açıklar mısınız sayın vekilim?.

“İNŞAAT YAPANIN DEĞİL, YAPTIRANINDIR”

Eğer mensubu olduğunuz partinin hükumeti tarafından bu yatırımlarla ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesinden maliyet alınmayacağına dair bir karar alırsanız biz bunu alkışlarız. Aydın’a, Karacasu’ya, Nazilli’ye, Buharkent’e ve memleketin olan Söke’ye bir iyiliğin dokunsun. Hükumetinin de Aydın Büyükşehir Belediyesinden maliyetini almadığı bir yatırımı olur. Hani bir laf vardı. “İnşaat, yapan ustanın değil ustaya para verip yaptıranındır.”