CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2019’daki yerel seçime ilişkin yaptığı açıklamada İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Uşak ve Mersin Belediye Başkanlıklarını kesin olarak kazanacaklarını iddia etti. Kılıçdaroğlu’nun 6 il arasında Aydın’ı saymaması dikkati çekti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı. Yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Aydın’ı da yakından ilgilendiren açıklamalar yaptı.

HDP İLE İTTİFAK OLACAK MI?

Kılıçdaroğlu yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacakları sorusuna HDP’ye açık kapı bırakarak, “Biz işbirilği yapacağız ama kiminle? İktidarın uygulamalarından rahatsız olanlarla” dedi. CHP lideri, “Bizim işbirliğimiz A partisi, B partisiyle değil, seçmenle... İşbirilği vatandaş ile yapılır. Doğrudan her vatandaşın oyunu isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KESİN KAZANACAĞI İLLER ARASINDA AYDIN YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde kesin kazanacakları 6 ili sıraladı. 6 il arasında Aydın’ın olmaması dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, “CHP; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Uşak ve Mersin'i alacak. Bunu yazın bir kenara. İstanbul'u dünya markası haline getireceğiz” dedi.