İYİ Parti’de İl Başkanlığı ve 3 ilçe için kayyum atanması talebiyle mahkemeye yapılan başvuru gerilime neden oldu. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, kayyum talebine çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısıyla yanıt verirken, başvuruların arkasındaki isim olarak Şule Tuntaş’ı işaret etti.

Aydın İl Başkanlığı tarafından, Aydın İl ve 3 ilçedeki teşkilata kayyum talepli dava açılması üzerine basın açıklaması düzenlendi. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Fatih Arslan, İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez'in da katıldığı basın açıklamasına partililer yoğun ilgi gösterdi. Kongre sürecinin 2020 Şubat ayında başlayacağı Genel Merkez yöneticilerimiz tarafından açıklandı diyen Sarı, "Buna rağmen, 16 Eylül 2019 tarihinde yani dün, başka illerle eş zamanlı olarak Aydın İl Teşkilatı ile Söke ve İncirliova gibi bazı ilçelerimizde olağanüstü kongre talebi için mahkemelerden kayyum talebiyle dava açılmıştır. Partimizin Genel Merkezi, İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatları mahkeme kapılarına sürüklenmiştir. Bunu yapanlar, Genel Başkana rağmen, Genel Merkeze rağmen bir dayatmanın tarafı olmuşlardır. Partimize nifak ve fitne sokmaya çalışıyorlar", dedi. Gazetecilerin “kayyum ataması ile ilgili başvuru arkasında kimler var?” sorusuna cevap veren İYİ Parti Aydın İl Başkanı ve İYİ Parti Söke İlçe Başkanı, önceki İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Şule Tuntaş’ı işaret ettiler.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti olarak kuruluşumuzun ikinci yılını doldurmak üzereyiz. Geçen iki yıllık zaman diliminde ülkemiz siyasetinde önemli gelişmeler yaşandı. Bu süre içinde İYİ Parti olarak siyasetin temel aktörlerinden biri olmayı başardık. Kısa zamanda büyük işler yaptık.25 Ekim 2017’de kuruluşunu yaptığımız İYİ Parti’nin 2018 yılının şubat ve Mart aylarında Birinci Olağan İlçe ve İl Kongrelerini tamamlayarak, 1 Nisan 2018’de Birinci Olağan Kurultayımızı gerçekleştirdik. Ardından 24 Haziran 2018 Milletvekilliği Genel Seçimi ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi için, seçim meydanlarına indik. Tüm engelleri ve engellemeleri aşarak, TBMM’de grup kuracak sayıyı fazlasıyla geçtik. siyasette İYİ Parti farkı olarak, 3 Kasım 2002’den bugüne mevcut iktidar partisinin tek başına hükümet kurma başarısını engelledik. Eylül 2018’de başlayan ve 2018 yılı sonuna kadar devam eden yeniden teşkilatlanma çalışmalarımız ülke genelinde devam ederek, teşkilatlarımız yerel seçimlere hazır hale getirildi. Bu kapsamda Aydın İl Teşkilatı’mızda da 10 Aralık 2018 tarihinde, Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’in teveccühü ile tarafıma verilen İl Başkanlığı görevi kapsamında, kuruluşundan beri destek veren arkadaşlarımızla hızlı bir şekilde il yönetim kurulunu oluşturarak, ardından ilçelerimizde ki teşkilatlanma eksiklerini tamamlayarak, 27 Aralık 2018 tarihinden milletimizin karşısına çıktık".

"AYDIN'DA BİR BAŞARI DESTANI YAZDIK"

"Bu kez hedef 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi idi. Hedefe kilitlendik. Aydın’da bir çok insanın aklından dahi geçiremeyeceği, çırak çıkacağımızı söyleyip avucunu oğuşturanlara rağmen bir başarı destanı yazdık. Bugün bu salonu dolduran teşkilat başkan ve yöneticilerimiz; bu başarı destanının kahramanlarıdır.Vefakar ve cefakar teşkilatlarımız ve teşkilat mensuplarımız, önce Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’e güvendi, sonra milletimize inandı; elini uzattı ve o el millet tabanında karşılık buldu. Bu salonu dolduran ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, Gençlik kolları başkan ve yöneticilerimiz bir ve bütün olmanın güzelliğini hep birlikte Aydın tüm ilçelerinde yaşadık. Bugün, bu başarının sonucu olarak iki büyük belediyeyi partimize kazandırdık, belediye meclis üyelerimizle tüm ilçelerde yerel yönetimlerde söz sahibi olduk. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde onurlu bir iş birliğini tesis ettik. Hiç kimsenin bu iş birliğini bozmaya, değersizleştirmeye gücü yetmeyecektir. Elbette ki, taleplerin karşılanması noktasında sıkıntılarımız ve yetemediğimiz talepler vardır. Çünkü ülke sıkıntılıdır, millet sıkıntılıdır. Ancak bu sıkıntıları aşmak için gerekli çalışmaları yapmaktayız".

"PARTİMİZ ÜZERİNE BİR TAKIM OPERASYONLAR DENENDİ. NİFAK VE FİTNE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"31 Mart’tan sonra sakinleşen siyasi ortam 25 Mayıs Tüzük Kurultayımız ve özellikle de 3 Ağustos GİK seçimlerinin yapıldığı kurultaydan sonra hareketlenmeye başladı. Bu hareketlilik içinde samimi niyetleriyle sürecin daha başarılı olmasının isteyenlerin yanında; içeriye sızan bir takım troller de rol almaya başladı. Partimiz üzerinde bir takım operasyon denemeleri yapıldı. Nifak ve fitne sokmaya çalışanları dikkatle takip ediyoruz. Onları tanıyor ve biliyoruz. Hedefleri belli. Partimizin Genel Başkanlık Makamı dahil, tüm teşkilat birimleri üzerinden bir yıpratma politikası, elde edilen başarıların değersizleştirilmesi, fitne- fesat hareketi ile partimizin yükselişinin engellenmesidir".

"AYDIN'DA İYİ PARTİ'Lİ 54 MECLİS ÜYEMİZ VAR"

"Bu cephe, önce belediye meclis üyelerimizden başladılar. Neymiş efendim, İYİ Partili meclis üyeleri neden geri dönmemiş? Karşılığında ne alınmış ne verilmiş?

Bilgiler eksik, niyet de şer olunca her şeyi söyleyip yazabiliyorlar. İYİ Parti’nin Aydın’da 54 meclis üyesi vardı, bugün itibarıyla İYİ Parti üyesi olarak Aydın’da 63 meclis üyemiz görevlerine devam etmektedirler. Yani eksilme değil artış vardır. Ama bu kafa onlara da itiraz eder. Niye çoğaldık derler?

Kaldı ki, bu süreçle ilgili tüm bilgileri Genel Başkanımız dahil ilgili Genel Başkan Yardımcılarımızla paylaştık. Yani partimizin Genel Merkezinin bilgisi dahilindedir. O zaman size ne, siz kimsiniz?"

“KONGRE SÜRECİMİZ 2020’DE BAŞLAYACAK”

“Geçtiğimiz hafta içinde yapılan partimiz GİK toplantısı sonucunda Teşkilat Başkanımız Sayın Koray AYDIN, bir açıklama yaparak olağan kongre süreçlerinin Şubat 2020’de başlatacaklarını, Haziran'a kadar ilçe ve il kongrelerinin bitirileceğini, sonrasında ise büyük kurultay için takvim belirleneceğini ifade ettiler. Yani partimizin olağan kongre süreci başlamış oldu. Buna rağmen, 16 Eylül 2019 tarihinde yani dün, başka illerle eş zamanlı olarak Aydın İl Teşkilatı ile Söke ve İncirliova gibi bazı ilçelerimizde olağanüstü kongre talebi için mahkemelerden kayyum talebiyle dava açılmıştır. Açılan davalar, Genel Merkezimize izafeten açılmış davalardır. Yani partimizin Genel Merkezi, İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatları mahkeme kapılarına sürüklenmiştir. Bunu yapanlar, Genel Başkana rağmen, Genel Merkeze rağmen bir dayatmanın tarafı olmuşlardır. Teşkilat kimliğini üzerine giyenler, hakkını verdiği sürece bu kimlikle baş tacımızdır.  Teşkilatla birlikte ve teşkilatın gücüyle bir yerlere gelenler, kendilerine göre zirveye çıkanlar; geldikleri yere bakmadan, teşkilatı unutup zirveye kendi meziyetleriyle çıktıklarını sanırlar, işte bu an kişisel egoların tavan yaptığı andır. Ancak, kendi ihtiraslarında boğulmuş, bireysel egolarına ulaşmak için teşkilatı basamak olarak gören, teşkilatın her kademesini insafsızca saldırıya maruz tutanlara, bu hareketin geleceğinde yer olmayacaktır".

"BİZLER SADECE GEMİLERİ DEĞİL, LİMANLARI DA YAKARAK GELDİK"

"İYİ Partililer olarak, basit ve küçük hesaplar içinde olanlara bir kez daha hatırlatmak istiyoruz; Bizler İYİ Parti’yi kurarken sadece gemileri yakarak gelmedik, biz limanları da yaktık geldik. Bunca insanın emeğini, birikimini, umudunu, heyecanını, tırnaklarıyla kazıyarak kazandıkları başarılarını yok sayacak; onları değersizleştirecek üç beş densize bırakacak ne partimiz vardır, ne de onların insiyatifine terk edecek partilimiz vardır. Sınırlarımız bundan sonra çok net ve kalındır. Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER’e, O’nun divan heyetine, İl Teşkilatı’na, İlçe Teşkilatları’na hiç kimsenin; hele hele kendi karanlığında kaybolmuş birilerinin ne yol gösterme ne de yön bulma hakkı da yoktur haddi de değildir. Teşkilatımızın yolu da bellidir, yönü de bellidir. Dışarıdan da içerden akıl hocalarına ihtiyacımız yoktur. Çünkü biz kendi aklımızı istişari kurullarda oluşturup, teşkilat aklıyla hareket eden bir hareketiz. Parti olarak yeniyiz ancak, temsil ettiğimiz misyon binlerce yıllık Türk tarihinden süzerek gelen bir aklın devamıdır”.

“PARTİMİZİ MAHKEME KAPILARINA SÜRÜKLEDİLER”

“Yapılan kayyum talebi, partimiz için daha iyiyi, daha şeffafını bulmaya yönelik bir talep değildir. Bu talep, partimizin enerjisini tüketmeye, gücünü azaltmaya, hareketini yavaşlatmaya, partimizi mahkeme kapılarına sürüklemeye yönelik bir taleptir. Bu talep, gayri samimi ve siyasi nezaketten, siyasi edepten ve siyasi ahlaktan uzak bir taleptir. Bu talep, birilerinin Ankara’da pişirip, Aydın’da ki maşalarının kotardığı bir taleptir. Elbette ki, açılan bu dava, bizi daha da hedefe kilitleyecek ve İYİ Parti’nin milletle başlayan yürüyüşü büyük dalgalarla devam edecektir. Kutlu yürüyüşümüze bugüne kadar destek veren şerefli gönüldaşlarımızla daha büyük adımlarla devam edeceğiz. Bu maksatla daha bir hafta önce yaptığımız ilçe başkanları toplantısında, yıl sonuna kadar üyelik hedeflerini koyduk ve kampanya başlattık. Yatay teşkilatlanmalarımızla ilgili teşkilatımıza görevler paylaştık. Kadın Kollarımızın kuruluşuyla ilgili hazırlıkları başlattık. Yani, teşkilatlar olarak yeni bir atılımın başındayız. Birileri engellemeye çalışsa da bu kervan yoluna devam edecek. Bu duygularla Şubat 2020’den itibaren başlayacak olan Olağan Kongrelerimiz aziz Türk Milleti’ne ve İYİ Parti ailesine kutlu olsun diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

KAYYUM TALEBİNİN ARKASINDA ŞULE TUNTAŞ MI VAR?

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, gazetecilerin kayyum atanması ile ilgili başvurularının arkasında kimler var? Mesela önceki genel idare kurulu üyesi olan Şule Tuntaş mı var sorusuna, “Muhtemelen” yanıtını verdi. İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez’de “kesinlikle” dedi.