AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, 7 Eylül Aydın’ın kurtuluşunun 97. yıl dönümünü yazılı açıklama yaparak kutladı.

 Açıklamasında Aydın halkının düşman işgali sırasında yaşadıklarına ve efelerin bu işgale karşı çıkışlarına değinen Gülaştı, "Tarihler 27 Mayıs 1919’u gösterdiğinde Aydın, Yunan birlikleri tarafından işgal edilmiştir. Diğer bütün işgallerde olduğu gibi şehir yakılıp yıkılmış, insanlar türlü eziyetlere maruz kalmıştır. Düşman askeri bir kez daha Anadolu topraklarına göz dikmiştir. Fakat Aydın’ın efeleri düşmanın ayağını topraklarımıza bastırmamakta kararlıdır. Zor zamanlardan geçilen bir dönemde serden geçilmiş, bağımsızlıktan vazgeçilmemiştir. Efeler gönderde bayrağı, minarelerde ezanı dindirmemiştir. Büyük bir direniş başlatılmış Yörük Ali Efe, Danışmentli İsmail Efe,Demirci Mehmet Efe ,Mestan Efe,Efe Ayşe gibi nice efeler ve vatansever kahramanlar birleşmiş tek yürek olarak Milli mücadeleye destek verilmiştir. Art arda iki işgal geçiren Aydın düşmandan kurtarılmıştır. Düzenli ordu kurulana dek yirmi aylık bir süre zarfında büyük bir destek sağlanmıştır” dedi.

"Aydın toprakları da vatan toprağının her karışı gibi şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır" diyen Gülaştı açıklamasında bağımsızlık vurgusu yaparak “7 Eylül, düşmana haddini hatırlatıp vatan hudutlarından ebediyen uzaklaştırıldığı tarihtir. 7 Eylül, Türk milletinin ayağına esaret prangasını takmak isteyenlerin bileğinin büküldüğü tarihtir. 7 Eylül şanlı tarihimize al kanımızla bir Aydın destanının hediye edildiği tarihtir. Övünç ve kıvanç onurlu halkımızın hakkıdır” ifadelerini kullandı.

Aydın halkının kurtuluş yıl dönümünü kutlayan Gülaştı, “Günümüze dek, vatan uğruna çekinmeden can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ve yakınlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi