Cumhur İttifakı Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi arasındaki çekişmenin ilçeye zarar verdiğini söyledi. Akdoğan, “Burada 10 yıl içerisinde görev yapmış olan Belediye Başkanlarından ziyade, sorunun Büyükşehir’in egosundan kaynaklandığını düşünüyorum. Buradaki belediye başkanlarını çalıştırmamasından dolayı Çerçioğlu’nu suçluyorum” dedi.

Cumhur İttifakı’nın Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, adaylığı, seçim süreci ve projeleri ile ilgili Aydın Kulis’e özel açıklamalar yaptı.

 “KUŞADASI TARİHİNDE 2 DÖNEM ÜST ÜSTE SEÇİLEN TEK KİŞİYİM”

2 dönem Kuşadası Belediye Başkanlığı yapan Akdoğan, Cumhur İttifakı adaylığının resmen açıklanmasının ardından sahaya indi. “1999-2009 yılları arasında Kuşadası’nda 10 sene belediye başkanlığı görevinde bulundum. Kuşadası’nda arka arkaya belediye başkanı seçilen tek kişiyim. Bu dönem içerisinde demek ki geçmişte iyi işler yapmışız ki insanlar 2 dönem üst üste bizi bu göreve layık gördüler” diyen Akdoğan, yapacağı çalışmalara ilişkin bilgileri paylaştı.

“KUŞADASI HAKETTİĞİ KONUMDA DEĞİL”

2009 seçiminden sonra 10 yıl siyasetten uzak kaldığını ifade eden Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, “Şimdi yeniden AK Parti ile bir yola çıktık. Kuşadası Türkiye’de turizmin başladığı yer. Ancak maalesef zaman içerisindeki yanlış uygulamalar neticesinde şu anda hak ettiği konumda bulunmamaktadır. Turizmden gerekli pastayı alamamaktadır. Bunun içinde Kuşadası’nda yapılması gereken önemli yatırımlar var. Bunun da yolu büyük bir destekten ve devletimizi arkamıza almamızdan geçiyor” dedi.

“BEDAVA SERMAYEMİZ HER GEÇEN GÜN KİRLENİYOR”

Kuşadası’nda yapılmayan yatırımlar nedeniyle turizmin gelişmek bir yana, gerilediğini ifade eden Akdoğan, kendi başkanlığı döneminde bitme aşamasına gelen arıtma tesisi halen tamamlanamadığını söyledi. Akdoğan, “Bu arıtma tesisinin başlangıcını 1999 yılında ben yaptım. Kuşadası’ndaki terfi istasyonlarının yüzde 70’ini o dönemde bitirdik. Deşarj hattının tamamını bitirdik. Kanalizasyonların tamamını bitirdik. Arıtma yapılacak olan yerin istimlakını yaptık. Belediyemize yük getirmeden dışarıdan kaynak bularak yeri satın aldık. Fakat bu çalışmanın sonucu olarak üzerine yapılması gereken tesis 10 yıldır bitirilemedi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ bu işi üstlendi. Bundan 3 sene önce ilk olarak 2015 yılında ‘bu tesisi açacağız’ dediler. Açamadılar. 2016 Ekim dendi açılmadı. ‘2017 yılında açıyoruz’ dediler 2018 yılına sarktı. Şimdi de 2019 Şubat ayında açıyoruz diyorlar. İnşallah açılır fakat bizim bedava sermayemiz olan deniz her geçen gün kirleniyor” ifadelerini kullandı.

“BENDEN SONRAKİ 10 YIL BOYUNCA HİÇ BİR ALTYAPI YAPILMADI”

Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben Kuşadası’nı bıraktığımda 33 bin seçmeni vardı. Davutlar ve Güzelçamlı mahalleleriyle birlikte en fazla 40 bin seçmen vardı. Şu anda 90 bin seçmen var. Bu demektir ki, nüfus 10 yılda 2 kat artmış. Benim Belediye Başkanlığı dönemimden sonra hiçbir altyapı yapılmadı. Ne bir yağmur drenajı ne bir kanalizasyon ile ilgili bir çalışma yapıldı. Sadece biraz içme suyuna takviye yaptılar. Bunun elden geçirilmesi lazım. İkizdere’den Kuşadası’na içme suyu getirilecekti. Hiçbir hat veya çalışma yapılmadı. Plajlarımız, sahil bandımızın düzenlenmesi gerekmektedir. Kuşadası merkezde bulunan TARİŞ arazisini Büyükşehir Belediyesi satın aldı. Fakat Kuşadası’ndaki Belediye Başkanı arkadaşımızla kavgadan dolayı yanındaki toprak sahayla birleştirip bir büyük tesis yapacakken hiçbir şey yapmadı. Bunun yapılması lazım. Netice itibariyle Kuşadası’nda yapılması gereken birçok proje var. Bu projelerin hepsi büyük maliyetler, büyük yükler, büyük çalışmalar ve büyük kararlar gerektiren şeylerdir. Dolayısıyla da hükümetimizin turizme verdiği önemi biliyoruz.”

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU KUŞADASI’NI GERİYE GÖTÜRDÜ”

Kuşadası’nın ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasında yaşanan gerginlik nedeniyle zarar gördüğünü savunan Fuat Akdoğan, bu nedenle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu suçladı. Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Kuşadası’nın son 10 yıl içerisindeki en büyük kaybı, Özlem Çerçioğlu’nun Kuşadası’na yaptığı kötülüktür. Özlem Çerçioğlu bundan 10 yıl önce kendi isteğiyle Esat Altungün Bey’i Kuşadası Belediye Başkanlığına getirdi. Ve Esat Bey’i seçtik. 5 sene sonra Esat Bey’i beğenmiyorum diyerek illa Özer Kayalı olsun dedi. Getirdi halkın önüne, onu da seçtik. Şimdi onu da beğenmedi. Yani, Özlem Çerçioğlu’nun zevkine göre her dönem birisi getiriliyor. Özlem Çerçioğlu’na belediye başkanı beğendiremiyoruz. Esat hatalıydı, Özer hatalıydı… E kardeşim, senin hiç mi hatan yok? Dolayısıyla bu kısır çekişme maalesef ilçe bazında bize çok zarar verdi. Ve Kuşadası’nı geriye götürdü. Burada 10 yıl içerisinde görev yapmış olan Belediye Başkanlarından ziyade, ben Büyükşehir’in egosundan kaynaklanan buradaki belediye başkanlarını çalıştırmamasından dolayı Çerçioğlu’nu suçluyorum.”

“KUŞADASI TEKRAR BİR MACERAYA SÜRÜKLENMEMELİ”

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’nin aldığı yüzde 61’lik oy oranı sizi korkutuyor mu?”  sorusunu yönelttiğimiz Akdoğan, “Tabi ki de bu durum beni korkutmuyor. Geçtiğimiz dönemde Millet İttifakı Kuşadası’ndan çok oy çıkarttı. Ama bu demek değildir ki bu belediye seçimlerinde aynı yansıma olacaktır. Ben bu konuda Kuşadası’ndaki aklı başındaki duyarlı insanların doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Bu konuda bir tereddüttüm yok” dedi.

Akdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Kuşadası’ndaki bugüne kadar ki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üstünlüğü var. Sadece benim dönemim de bir sağ parti seçimi kazandı. Buradaki vatandaşlarımızın sadece bir siyasi parti, siyasi görüşten ziyade kimin Kuşadası’nda daha işler yapıp, daha iyi yönetebileceğinin üzerinde durup karar vermesi gerekmektedir. Şu anda da geldiğimiz noktada Kuşadası’nda tecrübesiz, geçimsiz, bilgisiz ve Kuşadası’nı tekrar bir maceraya sürükleyecek bir yönetimden ziyade Kuşadası’nı bilen, tanıyan, iyisini kötüsünü görüp, irdeleyebilen bir yönetime ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Bu düşüncelerle de aday oldum.”