Kuyucak’a bağlı Değirmendere köyünde Turcas Kuyucak şirketin açmak istediği JES kuyusuna karşı köylüler direnişi sürdürürken, AK Parti’li Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün köylülerin direnişlerini kırmaya çalıştığı iddia edildi.

Pamukören-Değirmendere köyünde, Turcas Kuyucak Jeotermal A.Ş adlı şirket polis ve jandarma koruması altında JES kuyusu açma çalışmalarına devam ediyor. Değirmendere köylüleri ise evlerinin 35 metre yakınında bulunan zeytin bahçesine yapılmak istenen JES kuyusuna karşı gece gündüz alanda nöbet tutmayı sürdürüyor.

Geçen Perşembe günü Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen raporda, şirketin zeytin ağaçlarına asit dökerek kuruttuğu tespit edilmişti. Söz konusu raporda, “Alandaki ağaçların kuruduğu ve bu ağaçlar ile altındaki otların kuru olup diğer ağaçlar ve otların kuru olmadığından dolayısıyla bu ağaçların bir kimyasal kullanılarak kuruduğu kanaatine varılmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

“SİZ NEYE KARŞI DİRENİYORSUNUZ?”

Birgün Gazetesi’nden Berkay Sağol’un haberine göre, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün, “Orada santral izni almaları mümkün değil. Vatandaşımıza mağduriyet oluşturacak hiçbir şeye izin vermeyeceğiz” açıklamalarına karşı, bugün direnen köylülere baskı uyguladığı iddia edildi.

Ertürk’ün alanda nöbet tutan köylülere, “Siz burada boşuna nöbet tutmayın. Şirket izinleri, belgeleri almış. Onlar haklı. Ne yaparsanız yapın burada bu çalışma yapılacak. CHP’li vekiller gelip burada şov yapıyor. Neye alet olduğunuzun farkında mısınız? Ben her konuda size destek olmadım mı? Siz neye karşı direniyorsunuz?” dediği öne sürüldü.

“GEREKLİ DAVALARI AÇACAĞIZ”

Şirketin daha önceden alana soktuğu iş makineleriyle çalışma yaptığını söyleyen Değirmendere köylüleri, “Şirketin diğer makineleri alana girmesin diye biz yolu kapattık. Anca şirket yetkililerinin dün yeni bir yol açmak için mahkemeye başvuru yaptığını öğrendik. Biz elimizden geldiğince burada nöbet tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Şirketin başvurularını 2 yıl öncesinden yaptığını söyleyen köylüler, “Gerekli başvurular yapılmış. Nasıl yaptılarsa alanı toprak koruma kurulundan tarım vasfından da çıkarmışlar. Alınan raporlarla köylülerin direncini kırmaya çalışıyorlar ama bizde Pazartesi günü karşı dava açacağız” diye konuştu.