AK Parti'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Savaş ismi güçlü bir şekilde dile getirilirken, kulisleri hareketlendiren başka bir iddia ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında, AK Parti Genel Merkezi tarafından telefon anketi ile de araştırılan Eski Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler'in isminin olduğu öne sürüldü.

AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, henüz Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmenin ardından çekilen Ümmet Akın'ın yerine, AK Parti'li bir adayın çıkacağı belirtilmişti. AK Parti'li adayın, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş olduğu iddia edildi. Ancak AK Parti'de henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kamuoyu AK Parti'nin adayını merakla beklerken, kulisleri hareketlendiren önemli bir iddia ortaya atıldı. AK Parti Genel Merkezi'nin geçen ay hakkında kamuoyu araştırması yaptığı Esat Ergüler'in de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gündemde olduğu öğrenildi. 

Telefonla yapılan anketlerde, Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Esat Ergüler'in isimleri verilerek, vatandaşlara 'Hangisini tercih edersiniz' diye sorulmuştu.

Anket çalışması sonucu, Eski Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan listede yer verildiği belirtildi.