Aydınlı çiftçiyi kaldıracak EFE A.Ş. projesinden bahseden AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “Tarım Kooperatiflerinin ve çiftçimizin ürünlerinin nakliye, üretme, kurutma, ambalajlama ve pazarlama faaliyetlerinde EFE AŞ. çok büyük bir görev üstlenecek” dedi.

Cumhur İttifakının Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın’ı ziyaret eden bakanların şehre heybeleri dolu geldiklerini söyledi.

Savaş, iktidarla ortak projeler üretebilecek bir büyükşehir belediyesinin Aydın'a çok daha fazla hizmet ve yatırım gerçekleştirebileceğine dikkat çekti.

“YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR PROJEYİ VADETMEDİK”

Hayata geçirecekleri projelerle daha kurumsal bir büyükşehir belediyesi inşa edeceklerine vurgu yapan Mustafa Savaş, şu ifadeleri kullandı:

"Biz Aydın'daki projelerimizi insan- kent- ekonomi üçgeninde ele aldık. İnsan odaklı, içerisinde yaşamaktan mutluluk duyacağımız bir Aydın inşa etmek istiyoruz. Bu nedenle, herkes için, herkesle birlikte çalışmayı amaçlıyoruz. İnsan ve siyasi görüş ayrımı yapmadan, herkesi kucaklayarak bu çalışmaları yürüteceğiz. Gerçekleştiremeyeceğimiz hiç bir projeyi vadetmedik. Biz genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle mutlu ve mesut yaşayan bir Aydın inşa etmek istiyoruz.”

EFE AŞ, AYDIN'I KALKINDIRAN GÜÇ OLACAK

EFE AŞ'nin Aydın'ı kalkındıran lokomotif güç olacağının altını çizen Mustafa Savaş;

"EFE AŞ. herkesi kucaklayacak. Ayrım yapmaksızın herkese destek verecek şekilde hayata geçireceğiz. Tarım Kooperatiflerinde çiftçimizin can suyu olacak bir şirketten bahsediyorum. Tarım Kooperatiflerinin ve çiftçimizin ürünlerinin nakliye, üretme, kurutma, ambalajlama ve pazarlama faaliyetlerinde EFE AŞ. çok büyük bir görev üstlenecek. Tarımsal üretimde ekim-dikim, hasat, paketleme, yarı mamul hale getirme desteğini buradan sunacağız. Kadınlarımızın el emeği ürünleri alıp pazarlayacağız, e- ticaret desteği ile ilin ticaret hacmine dinamizm katacağız. Kurulan ve kurduracağımız tarımsal kalkınma kooperatiflerinde sürdürülebilir kooperatifçilik uygulamalarını geliştireceğiz. Yine kuracağımız Organize Sera Bölgelerinde üniversiteyle bilimsel çalışmalar ışığında faaliyet yürüteceğiz. Modern tesislerde işletmelere kurumsallık kazandıracağız, tam otomasyonlu, jeotermal kaynaklı ısıtma ile katma değeri çok yüksek ürünler yetiştirmenin gayesiyle bu yola çıktık" diyerek EFE AŞ.'nin gerçekleştireceği çalışmalara açıklık getirdi.

HEDEFİMİZ YURTDIŞINDA YENİ PAZARLAR

Modern tesislerle Aydın’daki işletmelere kurumsallık kazandırarak, tam otomasyonlu, jeotermal kaynaklı ısıtma ile katma değeri çok yüksek ürünler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Savaş, "Amacımız çiftçimiz bir yatırsın, üç kazansın, beş kazansın, on kazansın. Amacımız, daha fazla üretmek, daha sağlıklı üretmek, daha doğru pazarlama kanalları oluşturmak ve daha fazla gelir elde etmek. Aydın tarım, turizm ve termal gibi çok büyük değerlere sahipken bütün bu planlamaları başarıyla hayata geçirmek istiyoruz. Hedeflerimiz arasında mevcut pazarlar dışında yurtdışında yeni pazarlara ulaşma hedefi de var. İncirimizi ve diğer bütün önemli dinamiklerimizi bu bölgelere satmak istiyoruz. Bütün bu olanaklar Aydın'da mevcutken Aydın daha fazla kazanmasın demek Aydın'a yapılabilecek en büyük kötülüktür" dedi.