TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, dolar kurundaki artışın tek gerekçesinin ekonomik ve siyasi operasyonlar olduğunu söyledi. Mali disiplinin devam ettiğini vurgulayan Savaş, “Doların bu seviyeye çıkmasına neden olabilecek başka hiçbir ekonomik gerekçe yok” ifadelerini kullandı.

AK Parti Aydın 77. İl Danışma Meclisi toplantısı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. AK Parti Aydın milletvekilleri ile il merkezi ve ilçelerdeki tüm teşkilat üyelerinin katıldığı İl Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in açış konuşmasıyla başladı.

Özmen konuşmasında, “Bir seçimin ertesinde, bir seçimin arifesinde danışma meclisi toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu bakımdan hem bir değerlendirme hem de yola çıkmadan önce yapacağımız işlerin gözden geçirilmesi manasında da toplantımız önem arz ediyor. Milletvekillerimiz 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra, yaz sıcağında tüm Aydın’ı gezerek vatandaşların şikayetlerini, sorunlarını dinlediler. Şimdi de bu sorunların çözümü için Ankara’da çalışıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

‘DEDİKODU’ UYARISI

24 Haziran seçimlerinde bir başarı hikayesi yazıldığını, bunun sonucunda da Aydın’dan 4 milletvekili çıkarıldığını ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, yerel seçimleri de kazanacaklarını söyleedi. Posacı, “Biz seçimi alacağız. Biz Aydın’da maçı alacağız. Aramızdaki fark 10 bin. İttifak olsa da alacağız olmasa da alacağız. Belediye başkanının şehre ulaşması gerekir. Lokomotiftir arkadaşlar. Bu şehrinden önündeki prangaları biz çözeceğiz. İnancım sizlersiniz arkadaşlar. Bu kalabalık, bu coşku oldukça şüphem yok” dedi.

Teşkilat üyelerine ‘dedikodu’ uyarısı yapan Posacı, “Birlik beraberlik içerisinde olursak, teşkilatımız, adayımız, milletvekillerimiz aynı hedefe baktığı müddetçe bizim burada seçim almama gibi bir durumumuz yok. Ancak dedikodu yapmadan, birbirimizle uğraşmadan hedefe kilitlenirsek seçim bizimdir arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

“TEK GEREKÇE OPERASYON”

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da Türkiye’nin bağımsız bir aktör ve bu coğrafyada söz sahibi olmasını istemeyenler tarafından sürekli oyun kurulduğunu belirtti. “Bugün de bu oyun devam ediyor” diyen Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2013 Mayıs ayından bu yana gezi olaylarıyla başlayan süreçte, 17-25 Aralık yargı darbesi, terör saldırıları, hain darbe girişimi gibi birçok oyun kuruldu. Her seferinde oyunların üstesinden geldik. Bundan sonra da bu oyunların üstesinden gelmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘kurulan oyunları gördük, meydan okuyoruz’ diyor. Evet. Hep beraber bu oyunlara meydan okuyoruz.”

Dolar kurundaki manipülatif dalgalanmanın gerekçelerini açıklayan Mustafa Savaş, “Tüm dünyada dolar fiyatı artıyor. Bizde biraz daha faza artmasının nedeni operasyon. Siyasi operasyon, ekonomik operasyon. Doların bu seviyeye çıkmasına neden olabilecek başka hiçbir ekonomik gerekçe yok. Mali disiplinimiz yerinde” dedi.

Daha sonra basına kapatılan İl DDanışma Meclisi Toplantısında yerel seçim sürecinde yapılacak çalışmalar konuşuldu.