Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı yatırımın Aydın’da gerçekleştirilmesi yönündeki çağrısına destek veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bu yatırımı gelin Çine’ye yapalım” dedi.

Dinçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle son günlerde Aydın basınında sıkça yer alan haberlere göre Volkswagen’in 123’üncü fabrikasını İzmir İlimize yakın bir bölgede açacağı, 1,3 milyar Euro’luk yatırımla 4 bin ya da 5 bin kişiyi istihdam edeceği söyleniyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun da bu konuda haklı bir talebi oldu ve bu yatırımın Aydın İlinde yapılması için tüm Aydınlı siyasilerimize çağrıda bulundu. Biz de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın çağrısını destekliyoruz ve diyoruz ki ‘Bu yatırımı gelin Çine’ye yapalım’.

“HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIZ”

Çine Belediye Başkanı olarak her türlü girişime ve fedakarlığa hazırız. Ben de tüm Aydınlı siyasetçilerimize diyorum ki; hep beraber; iktidarı muhalefeti bu yatırımın Aydın’da yapılmasını sağlamak için birlikte hareket edelim. Tabi ki Çineli olarak, Çine Belediye Başkanı olarak bu yatırımın Çine’ye yapılması taraftarı olduğumu söylemek istiyorum. Özellikle Aydın Milletvekilimiz  ve aynı zamanda Kit Komisyonu Başkanı olan Sayın Mustafa Savaş’ında Çineli olması bizim için büyük avantaj.

“GENÇ KESİM GÖÇ EDİYOR”

Çine’ye kapalı cezaevi yapmak ekonomiyi ve istihdamı arttırmıyor. Organize sanayi bölgemiz de tam kapasiteli istihdamı arttırıcı ve nüfusu arttırıcı dinamiğe kavuşmadı. Çine her geçen gün özellikle genç kesimden göç verir hale geldi. Bu projeyle hem gençlerimize istihdamı sağlayalım hem de Çine’nin ekonomisini canlandıralım. Gelin bu büyük proje için elimizden geleni yapalım, bu yatırımı ,Çine’ye getirelim. Bu tür projeler Çine’ye yapılacaksa bizde tüm enerjimiz ve gücümüzle hazırız.”