Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Aydın'da Demokrat Parti'ye katılım sağlayan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile İYİ Parti Eski İl Başkanı Betül Akçanal'a rozetlerini taktı. 

Toplantıya Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve İYİ Parti Eski İl Başkanı Betül Akçanal ve partililer katıldı. 

DP Genel Başkanı Uysal açıklamasında; "Memlekemizin derinden bir nefes alması gereken bir dönemde, Türkiye'yi 2 kutuplu bir yapıya mahkum etmemek adına bizlerde inandığımız değerleri temsil etmek adına büyük bir mücadele veriyoruz. Bu çarpık siyasi düzen döneminde yeniden demokrasi diyerek, yeniden adalet diyerek, demokrasi ve adaleti sağlayacağız. Herkesi bu şemsiye altında toplanmaya bekliyoruz, vatandaşımızın önüne tercih yapmak için barajlar konulduğunu görüyoruz, bizim mücadelemiz ne bir siyasi partinin kazandıranıyız, ne de bir siyasi partinin kaybettireniyiz, adaylarımızla yerel seçimi kazanacağız" dedi.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan açıklamasında; "Cumhuriyet tarihinde hiç görmediğimiz bir yerel seçimle karşı karşıyayız. İttifaklarla oluşturulan ve adayların dayatıldığı bir seçime gidiyoruz. Bu bir yerel seçimdir, siyasi parti seçim ve tercih alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız. Efeler Belediyemizi sıfırdan var ettik. Daha önce mensubu olduğum parti beni aday göstermeyerek sokakta bıraktı. Daha önce İl başkanlığı, milletvekilliği ve belediye başkanlığı da yaptım. Ancak bana yapılan haksızlığa karşı vatandaşlarımız yanımda oldu ve bir dönem daha Belediye Başkanı olarak bulunmam talep edildi. Bende geçmişte Başbakan çıkarmış, Türkiye siyasetinde önemli bir yer eden Demokrat Parti'den aday olmaya karar verdim. Demokrasiye inanan herkesle birlikte demokrasiye sahip çıkıyoruz", dedi.

VİDEO İÇİN