İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile ilgili tartışmalar sürerken CHP’de flaş bir karar alındı. Seçimlerle ilgili itiraz süreçlerinin tamamlandığı 55 ildeki CHP İl Başkanları, İstanbul’da toplanma kararı aldı. Bu kapsamda CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da İstanbul’a gidecek.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 55 il başkanı, ilçe seçim kurullarında başlatılan demokrasi nöbetine destek vermek için İstanbul’da toplanma kararı aldı.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da buluşmaya katılmak üzere İstanbul’a gidecek.

Diğer il başkanları ise kendi illerinde itiraz süreçlerinin devam etmesi nedeniyle İstanbul’daki buluşmaya katılamayacak.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ve 55 il başkanı Salı günü saat 14.00’te Sarıyer’de bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek.

Konuyla ilgili Aydın Kulis’e açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “İllerindeki seçim itiraz süreçleri biten il başkanlarımız, demokrasi nöbetine katkı sunmak için İstanbul’a gitme kararı aldı. Biz bir süredir konuyu İl Başkanlarımızla istişare ediyorduk. Bunun da başlangıç noktasını yarın olarak belirlemiştik. Bizim Aydın’daki itiraz süreçleri tamamlandığı için İstanbul’da olacağım” dedi.