Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile AK Partili Belediye Meclis Üyesi Neşe Menderes arasında gerginlik yaşandı. Menderes'in gündem maddelerinin ayrıntılı şekilde mecliste anlatılması talebine yanıt veren Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Bunlar komisyonlarda konuşulur, komisyondaki üyeniz tarafından grubunuza anlatılır. Kanun koyucu böyle emrediyor" dedi.

Bugün düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile AK Parti Belediye Meclis Üyesi Neşe Menderes arasında tartışma yaşandı. Gündem ve ihtisas komisyonlarının işleyişi hakkında yapılan karşılıklı konuşmada gergin anlara sahne oldu.  

MENDERES: GÜNDEM İÇERİKLERİ BİZE GELMİYOR

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Neşe Menderes mecliste yaptığı konuşmada; "Bize mecliste görüşülecek gündem 3 gün önce geliyor. Şu an 8 tane madde geldi. Ek gündemle birlikte 11-12 oldu. Bu gündem maddeleri Müdürlüklerden geliyor. Ancak gündem maddelerinin içerikleri, açıklamaları, planlamaları bize gelmiyor. Ben Plan, Bütçe, İmar ihtisas Komisyonuna gittim. Oraya gittiğimizde çalışmaya uygun bir ortam bile yok" dedi.

Çerçioğlu araya girerek, "Neden ortam yok?, Uygun değil derken neyi kastediyorsunuz?" diye sordu.

Menderes devamla, "Ben taleplerimizi söylüyorum, bir belediye başkanı olarak ister komisyon aşamasında isterde mecliste bu çalışma ortamını sağlamanız gerekmektedir", dedi.

ÇERÇİOĞLU: SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ KOMİSYONDAKİ YAŞANANLARI GRUPLARINA ANLATSIN

Neşe Menderes'in 'uygun ortam yok, gündem maddelerinin ayrıntılı şekilde mecliste anlatılması gerekir' çıkışına cevap veren Çerçioğlu, "Sayın meclis üyeleri. Meclisin bir çalışma usulü vardır. Bu kanunlarla belirlenmiştir. Plan, Bütçe ve İmar komisyonu ihtisas komisyonudur. Gündeme alırsınız ve İhtisas Komisyonuna zorunlu olarak gönderirsiniz. orada her partinin temsilcileri vardır. O temsilciler o komisyonda istediği bütün soruları sorabilir, bütün dökümanlar önüne gelir. Bugüne kadar meclis üyelerinin isteyipte önüne konulmamış bir döküman olmamıştır, olamaz da. Meclis Üyemiz Neşe Hanım haklı olarakta 'ben öğrenemiyorum' diyor. O zaman siyasi partiler ihtisas komisyonlarında aldıkları kararları veya görüştükleri konuları dönecekler grubuna anlatacaklar. Yasa böyle emrediyor, bizde buna uyuyoruz," dedi.

MENDERES: O ZAMAN İHTİSAS KOMİSYONUYLA TOPLANTI YAPIN, BİZ GELMEYELİM

'Dün bize gündemi gönderdiniz. Buraya geldiğimizde gündemin içinde açıklayıcı hiçbir şey yok' diyen AK Partili meclis üyesi Menderes, "İhtisas komisyonu teknik bir komisyondur. Meclis üyelerinin herhangi bir bilgi sahibi olmayacağını anlamına gelmiyor. Yani o zaman ihtisas komisyonlarıyla toplantı yapın, biz gelmeyelim", dedi.

ÇERÇİOĞLU: KANUN KOYUCU BÖYLE EMREDİYOR

Çerçioğlu,"Kanunları biz koymuyoruz, yasa koyucu İhtisas Komisyonlarını neden koymuş? İhtisas komisyonlarında konular tartışılsın, görüşülsün diye koyulmuş. İhtisas komisyonuna gidiyor mu, gidiyor. İhtisas komisyonlarında görüşülüyor mu görüşülüyor. Yasa gereği her partinin temsilcisi var mı, var. Orada her türlü tartışma yapılıyor mu, yapılıyor. Eğer karar verilemezse bir sonraki toplantıya bırakılıyor. Yine karar verilemiyorsa tartışılıp konuşuluyor. Buradaki  komisyon üyeleri gelip gruplarına anlatsın. Kanun koyucu bunu böyle emrediyor" dedi. 

VİDEO İÇİN TIKLA