Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 'Suya yüzde 50 indirim yaptık' şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, "Vatandaşa yalan söylüyor. Kendisini istifaya davet ediyorum" dedi. Paranın hizmet yerine reklama harcandığını ifade eden Savaş, "Bana dava açmış, çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ SOYULUYOR”

Savaş, şu ifadeleri kullandı:

“Diyorsunuz ki Aydın’da su fiyatı diğer illere göre ucuz. O zaman ASKİ’nin sitesinde neden bunları yayınlamıyorsunuz? Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’nin sitesinde en son yayınlanan tarih 2017. Büyükşehir Belediyeleri arasında su ücreti yayınlanmayan, güncel olmayan tek belediye Aydın Büyükşehir. Vatandaş kazıklanıyor. Vatandaş bu konuda soyuluyor.”

“ÇOK MUTLU OLDUM”

“Aydın Büyükşehir Belediyesi billboardlar aracılığıyla yaptığı reklamlara 100 milyon lira harcamıştır” açıklaması nedeniyle Özlem Çerçioğlu’nun kendisine dava açtığını söyleyen Savaş, “Benimle ilgili bir dava açmış. Çok mutlu oldum, keyif aldım. İlk defa bir davaya muhatap oldum. Muhatap olduğum bu davada vatandaşın hak ve hukukunu aramaktan dolayı bir dava” dedi.