Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi bugünkü toplantısında Suriye'de başlayan Barış Pınarı Harekatına destek verdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Meclis'te grubu bulunan parti temsilcileri yaptıkları konuşmada Suriye'de terörle mücadele eden ordumuza zafer temennisinde bulundular.  

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Meclisin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

"Bende tüm mehmetçiklerimizin  sağ sağlim yurda geri dönmelerini diliyorum ve bu koridorun temizlenerek barış koridoru haline gelmesini temenni ediyoruz. Şanlı Türk ordusunun yanındayız ve arkasındayız", dedi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Güler söz alarak; 

"Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak, bölgedeki bütün terör örgütlerinin varlığını sona erdirmek amacıyla TSK'nın dün saat 16:00'da  Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı başlatan mehmetçiğimizin sağ sağlim yurda dönmesini temenni ediyoruz. Allah askerlerimizin yardımcısı olsun,"ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Cihan Demirel söz alarak; 

"Barış Pınarı Harekatı tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Ortadoğu'da bir barışa sebep olur. Yüce liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de prensibi gibi 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkeleri kapsamında bir harekat olur. Suriye'nin de toprak bütünlüğünü sağlamasına vesile olur. Ülkemizde bizi zor duruma düşüren Suriyeli vatandaşların da biran önce ülkelerine dönmelerine bir öncelik etmiş olur"ifadelerini kullandı.

CHP grubu adına Efeler Belediye Başkanı M.Fatih Atay söz alarak; 

"2 gün önce TSK tarafından gerçekleştirilmesi başlanan Barış Pınarı Harekatını destekliyoruz. Askerlerimize bu harekatta görevlerinde başarılar diliyoruz. Burunları bile kanamadan ülkemize geri dönmelerini diliyoruz. Allah yardımcıları olsun"ifadelerini kullandı.

MHP grubu adına Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal söz alarak; 

"Barış Pınarı Harekatı etrafında toplanan bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum. Harekata katılan mehmetçiğin sağ sağlim yurda dönmelerini temenni ediyorum. Dualarımız onlarla "ifadelerini kullandı.