CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu’nun Nazilli Ülkü Ocakları ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Bülbül, “MHP ve AKP’nin yaptığı çamur at izi kalsın siyasetidir” dedi.

NE OLMUŞTU?-DEPBOYLU’NUN AÇIKLAMALARI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, yaklaşık bir ay önce atanarak göreve gelen Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Yetik'i 26 Mayıs Pazar günü ziyaret etti.

Burada Nazilli'deki seçim sonuçlarını değerlendiren Depboylu, iki dönemin ardından MHP'den İYİ Parti'ye geçen Nazilli Belediyesi'nin kendi başına iş yapamayacağını öne sürerek, “Nazilli'nin ehil bir ele bırakılması gerekirdi" dedi.

Gündemdeki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinin iptal kararına ilişkin de konuşan Depboylu, Millet İttifakının Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) itibarsızlaştırmaya çalıştığını ifade ederek, "Her şey aşikar ortada. Yapılan usulsüzlükler, sandık görevlilerin seçiminde yapılan büyük hatalar, bazı tutanakların ortadan yok edilmesi, özellikle büyükşehirle ilgili olan kısımların yok edilmesiyle YSK bu kararı aldı" şeklinde konuştu.

31 Mart'ın ardından Ekrem İmamoğlu adına yazılan haberleri anımsatan Depboylu, "Yunan basınına yansıyanlar ortada. Hep beraber gördük. Konuya ilişkin ne CHP'den ne de İmamoğlu'ndan ses çıktı. Çıkmadı, çıkamaz. HDP'ye verilen açık destek ve ortaklık her ne kadar aleni yapmamaya çalışıyorlarsa da ortadadır. CHP'yi PKK'nın siyasi uzantısı olarak görüyoruz ve bu uzantının İstanbul yönetimine dahil edilmesine müsaade edecek değiliz. O yüzden Cumhur İttifakı'nın kazanması için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

BÜLBÜL TEK TEK YANIT VERDİ

CHP’li Süleyman Bülbül, Depboylu’nun bu sözlerinin üzüntü verdiğini belirterek, tüm iddialara yanıt verdi.

“ALGI YARATMA ÇABASI”

CHP’nin ne PKK ne de başka bir terör örgütüyle yan yana gelmediğini ifade eden Bülbül, “CHP, temeli Kuva-i Milliye’ye dayanan, devleti kuran, ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk olan bir partidir. Bu iftira kabul edilemez niteliktedir. Bu konuda kimsenin söyleyeceği tek bir cümlesi dahi olamaz. Bu iddialar sadece algı yaratma çabasıdır. Sayın Depboylu’nun bu konuda yakın geçmişe ve FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının niçin ortaya çıkarılmak istenmediğine, CHP’nin koyla ilgili verdiği araştırma önergelerini hangi partilerin reddettiğine bakmasını tavsiye ederim” dedi.

“DEPBOYLU’YA YAKIŞMADI”

Siyasilerin, siyaset etiği çerçevesinde kalması gerektiğine vurgu yapan Bülbül, “MHP ve AKP’nin yaptığı çamur at izi kalsın siyasetidir. Ama unutmasınlar Güneş balçıkla sıvanmaz. Partimize ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu hakkında asılsız iddialarda bulunulması Sayın Depboylu’ya yakışmamıştır. Bu etik dışı siyasi anlayışa, iftira siyasetine toplum gerekli cevabı verecektir. Ayrıca seçmen Nazilli’de belediye başkanlığı seçiminde kararını vermiş Kürşat Engin Özcan’ı seçmiştir. Bu konuda Nazillili seçmenin iradesine Sayın Depboylu’nun saygı duyması gerekir. Öte yandan 31 Mart günü İstanbul için de seçmen kararı vermiş ve Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapmıştır. Ancak iktidar seçmen iradesini yok sayarak adeta talimat vererek seçimi iptal ettirmiştir. Bu bir YSK darbesidir. Ama kimsenin şüphesi olmasın seçmen 23 Haziran günü yine gereken cevabı verecek emaneti Sayın Ekrem İmamoğlu’na geri verecektir” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI”

İmamoğlu hakkında Yunan basınında çıkan haberlerle ilgili de konuşan Bülbül, “Konuyla ilgili partimiz de Sayın İmamoğlu’nda ve bu haberi yazan Yunan basınından da gerekli açıklamalar yapılmıştır. Trabzon Dernekleri Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik iftirayı protesto etmişler ve kınamışlardır. Böyle bir ima dahi Sayın Depboylu’ya yakışmamaktadır. Kendisine biraz basın taraması yapmasını tavsiye ederim” dedi.