Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Koçarlı Belediyesi arasında yaşanan afiş kriziyle ilgili Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan açıklama yaptı. İkizdere Barajı’ndan ilçeye ulaştırılan su projesinde Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir maddi katkısı olmadığını savunan Kaplan, “Bu geminin kaptanı Nedim Kaplan’dır.  Bunu hazmedecekler ve alışacaklar” dedi.

İkizdere Barajı suyunun Koçarlı’ya verilmesi üzerine Büyükşehir ekipleri tarafından hazırlanan afişler ilçede belli noktalara asıldı.  Asılan pankartlar, gece saat 03:00’den sonra Koçarlı Belediyesi ekipleri tarafından sökülmüş ve ardından ilçede kısa süreli gerginlik yaşanmıştı. 

AK Parti’li Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Su projesinde Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir maddi katkısı olmadığını savunan Kaplan, “Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ yetkililerinin eğer bir kuruş katkısı olsaydı o yazıyı assın. Bunlar emek hırsızı” ifadelerini kullandı.

“BU BİNAYI BOŞALTMAYACAĞIZ”

Kendisine yapılan ‘sığıntı başkan’ yorumlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Nedim Kaplan, “4 aydır Koçarlı Belediye Başkanı sıfatıyla belediye personelimizle bu binada ikamet etmekteyiz. Bununla alakalı sığıntı başkan benzetmeleri yapıldı. Bu bina Koçarlı halkınındır, Koçarlı’nın malıdır. Bu bina ne Büyükşehir’in ne de birisinin babasının malıdır” dedi.

Yeni yapılacak belediye hizmet binasının projesini gösteren Kaplan, “Ekim ayında ihale sürecini tamamlamayı düşünüyoruz. Ama bu binayı da boşaltmayacağız. Başkanlık makamı ve bir kısım birimlerimiz bu binada devam edecek. Bu bina Büyükşehir’in değildir, tahsisi belediye meclisi kararıyla iptal ettik. Süreçte belediye hizmet binasının sahibi Koçarlı Belediyesi’dir” diye konuştu.

“KANALİZASYONU OLMAYAN TEK İLÇE KOÇARLI”

Aydın’da kanalizasyonu olmayan tek ilçenin Koçarlı olduğunu söyleyen Kaplan, bu konuda sorumluluğun ASKİ ve Büyükşehir’e ait olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Bizim için kanalizasyon meselesi çok önemli. 17 ilçe içinde kanalizasyonu olmayan tek ilçe Koçarlı. Burada yetki ve sorumluluk ASKİ ve Büyükşehir’indir. Şu ana kadar attıkları bir adım yok. Göreve gelmemin daha üçüncü gününde ASKİ’ye resmi yazıyla müracaat ettim. Yanıt alamadım. Çevre ve Şehircilik bakanlığı ile görüştüm. Sayın bakanımızdan söz aldım. Koçarlı’nın Bıyıklı Mahallesi’nde kanalizasyon var. İlçe merkezinde yok. Biz bunu Büyükşehir’e yaptıracağız. Finansla ilgili bir sıkıntısı varsa, yapamıyorum diyorsa gerek finansman, gerekse proje noktasında yardıma hazırız. Yine de yapamıyorum diyorsa yasal düzenlemeyi yaptırıp kanalizasyon meselesini çözeceğiz.”

“CHP’NİN KATKISI YOK”

Kaldırılan afişlerle ilgili konuşan Kaplan, “Allah Koçarlı’yı suyla buluşturanlardan razı olsun ama Özlem Çerçioğlu’ndan değil. Başta Recep  Tayyip Erdoğan ve o dönemdeki Orman ve Su işleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile DSİ yetkililerinden, bu yatırımın Koçarlı’ya kazandırılmasında emeği olan şahsımdan Allah razı olsun. CHP’nin delik kuruş paraları yoktur. 9.3 milyon TL’ye mal olan yatırımın tamamı DSİ tarafından karşılanmıştır. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ yetkililerinin eğer bir kuruş katkısı olsaydı o yazıyı assın. Bunlar emek hırsızı. Burada üç tane tetikçileri var. Onlar buradan gitmeden Özlem Çerçioğlu’na rahat vermem. Bu geminin kaptanı Nedim Kaplan. Koçarlı’nın belediye başkanı Nedim Kaplan. Hazmedecekler ve alışacaklar” diye konuştu.