AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz’un açıklamalarına sert bir dille yanıt veren Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Valilere ‘PKK'ya dokunmayın’ dediğiniz hendek günlerini unutmadık. Hatırlatmak zorunda bırakmayın” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz’un 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmama kararı alan barolar hakkında yaptığı açıklamaya Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt’tan yanıt geldi.

Yavuz, yaptığı açıklamada, “Yargının bağımsızlığını öne sürerek siyasetin bulaştırılmaması gerektiğini savunanlar, teröre destek verdikleri için Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyelerine kayyım atamasını eleştiriyorlar. Nerede kaldı sizin tarafsızlığınız?’’ ifadelerini kullanarak, “Eğer siyaset yapmak istiyorsanız, yargıyı dibine kadar siyasallaştırmaya çalışan başta CHP olmak üzere ülkemizde birçok parti var. Gidin bunlardan birinde siyasetinizi yapın” çıkışında bulunmuştu.

“HENDEK GÜNLERİNİ UNUTMADIK”

Yavuz’un açıklamalarına yanıt veren Gökhan Bozkurt, baroların adli yıl açılışını kendi evlerinde gerçekleştireceklerini vurguladı.

Bozkurt’un açıklaması şöyle:


Yargı bağımsızlığının ve kuvvetler ayrılığının ne demek olduğunu bilmeyenlere cevap vermiyoruz. Sizin işiniz siyaset; yargıdan elinizi çekseniz yeter zaten. Valilere "PKK'ya dokunmayın" dediğiniz hendek günlerini unutmadık. Hatırlatmak zorunda bırakmayın. Baroları tehdit etmeye kalkmayın. Boykot Yargıtay'ın yaptığıdır, Baroların değil. Barolar her yıl olduğu gibi kendi evlerinde adli yıl açılışını gerçekleştirecektir. Aydın Barosu hukuk devletinin yanında taraftır ve yürütmenin yargıya her türlü müdahalesinin karşısındadır.”