AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, ‘içme suyu projesi maliyetleri Büyükşehir tarafından karşılanıyor’ şeklindeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Erim, tüm yatırımların bedelinin DSİ tarafından karşılandığını, yatırım bedelinin Büyükşehir Belediyesince 30 yıl içerisinde faizsiz olarak geri ödeneceğini ifade etti.

Aydın ili ve ilçelerine içme suyu temini görevinin Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu söyleyen Bekir Kuvvet Erim, şu ifadeleri kullandı: 
“Aydın Büyükşehir Belediyesi, Efeler, İncirliova, Koçarlı, Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Kuşadası, Söke ve Didim İlçeleri ile bu yerleşimlere bağlı civar yerleşimlerin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projelerin büyük olması ve özel uzmanlık gerektirmesi, aynı zamanda projelerin yatırım maliyetlerinin yüksek olması ve bu maliyetin tek seferde Belediyenin bütçesinden karşılanmasının mümkün olmaması gibi sebeplerle, sayılan tüm yerleşimlere ait içmesuyu projeleri ile projelerin depolama tesisleri olan İkizdere, Karacasu Dandalas, Sarıçay ve Beşparmak Barajı projelerini yapamamış ve DSİ tarafından yapılmasını talep etmiştir.
Bu sebeple “Aydın Büyükşehir Belediyesi Önemli Bir Yatırıma Daha İmza Atıyor” haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Zira İçme suyu getirme görevi kendisine ait olan Aydın Büyükşehir Belediyesinin bu yatırımların maliyetini karşılayacak parası ve teknik kabiliyeti varsa bu yatırımları kendisinin yapması yerine DSİ’den talep etmesi, sosyal medya ve gazetelere verdikleri beyanatlarla çelişmektedir. Kaldı ki tüm bu yatırımların bedelinin DSİ tarafından karşılanmasından sonra yatırım bedeli Büyükşehir Belediyesince 30 yıl içerisinde faizsiz olarak geri ödenecektir.
Aydın ili ve ilçelerine DSİ tarafından yapılan içmesuyu yatırımlarının toplam maliyeti 2019 yılı fiyatlarıyla yaklaşık olarak 1,85 Milyar TL olup bu maliyetin tamamı DSİ tarafından karşılanmaktadır. Aydın Büyükşehir Belediyesi bu güne kadar bu maliyetin sadece 75 milyon TL’lik kısmını karşılamıştır. Tüm bu yatırımların bedelinin DSİ tarafından karşılanmasından sonra yatırım bedeli Büyükşehir Belediyesince 30 yıl içerisinde faizsiz olarak geri ödenecektir. Bu yatırımlar Aydın Büyükşehir Belediyesinin bütçesi ile değil DSİ bütçesinden yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”