Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, 31 Mart Mahalli Seçimlere ilişkin İstanbul'da devam eden itiraz sürecine yönelik açıklamada bulundu. Dy sayımına ilişkin yapılan usulsüzlüklerin hatadan öte AK Parti’ye özel planlanan bir eylem olduğunu belirten Yavuz, ‘‘CHP huzursuz olmakta haklı. Çünkü, AK Parti yasal zeminde hakkını arıyor ve sonucunda haklılığımızın tescillenmiş olacağının farkındalar’ diyerek CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yüklendi.

YAVUZ’DAN CHP’Lİ TEZCAN'A, ‘‘YASAL SÜRECİ NİYE İTİBARSIZLAŞTIRIYORSUNUZ?’’ SORUSU

AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz “Ortada net bir şekilde şaibe var. Bu şaibeler net bir şekilde ortadan kaldırılmadan nasıl gönül ferahlığı ile biz bu seçimi aldık diyebiliyor bu arkadaşlar anlayamıyorum. Birileri bu işi kapatmaya çalışıyor ve çamura yatıyor. Aydın milletvekili Bülent Tezcan’ın “YSK’nın bu seçimde de bazı yerlerde verdiği kararlar doğru. İstanbul için ayrı bir uygulama yapıyor.” sözlerine de dikkat çekerek, YSK’nın CHP’nin sandıkta galip çıktığı yerlerde kararları doğru oluyor da neden AK Parti hakkını arayınca yanlış oluyor? Vatandaşın iradesinin net olarak sonuçlara yansımasını talep etmek hak değil midir? Millet iradesinin net ortaya konulmasına niye itiraz ediyor ve akıl karışıklığına sebep veriyorsunuz? Yasal süreci niye itibarsızlaştırıyorsunuz?” diye sordu.

"İLK ÇIKAN SONUÇLARDAN SONRA BİR GARİPLİK OLDUĞU ORTADAYDI"

"31 Mart akşamı açıklanan kesin olmayan sonuçlar sonrasında ortaya çıkan tabloda bir gariplik olduğunu, bunun nedeninin saptanması için parti olarak çalışmalara başlanıldığını ifade eden Yavuz,  ‘‘Biz bu işte bir gariplik olduğunu ifade ettik. İstanbul’un ilçelerindeki geçersiz oyların sayısı 274 bin 859 iken, Büyükşehir Belediyesine ilişkin 315 bin 593 olması, bundan dolayı da ilçe ve büyükşehir arasındaki farkın 40 bin 734 oy olması bu sonuçlarda bir gariplik olduğu hissini veriyor. Bakınız, sadece geçersiz oyların sayımın şuan için yüzde 70’i bitti. 28 Bin 61 sandık sayıldı ve AK Parti lehine 4 bin 343 oy yazılmıştır. Sadece geçersiz oylardan gelen 4 bin rakamı, küçümsenecek bir rakam değildir. İlçelerdeki bütün bu düzeltmelere ilişkin, sonuçta ne kadar AK Parti’nin hanesine, ne kadar CHP’ye kaydedildiğini belirtmek istiyorum. Bakınız, şu ana kadar 14 bin 456 oy başka taraflara kaydedilmişken, CHP’ye de 3 bin 485 oy var. Aradaki fark 10 bin 971. CHP, en başta 29 bin 408 fark var dedi. YSK’nın açıklamaları da o düzeyde. Orada da 30 binleri bulan fark vardı. Fakat şu aşama da geldiğimiz sayı 16 bin 442. Demek ki arada 10 bin oy olsa biz çoktan öne geçmiştik.’’ dedi.

"BÜYÜKÇEKMECE’DE SEÇMEN KAYDI USULSÜZLÜĞÜ YAPILDI"

"Yerel seçimleri öncesi, Büyükçekmece’de seçmen sayısında %17.5 artış olmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘‘Genel seçim ve referandumlar da %6 olan seçmen artış sayısının, yerel seçimler de %17.5’lere çıkması üzerine başlatılan incelemeler de son bir yıl içerisinde 20 Bin’den fazla kişinin seçmen olarak kaydedildiği tespit edildi. Yapımı devam inşaatlara yüzlerce kayıtlı seçmen olduğu ortaya çıkarıldı. Yapılan itirazlar sonrasında bazı kayıtlar silinirken, bazılarına da itiraz reddedildi. Günde 700’e varan kayıt yaptıran Büyükçekmece Belediyesi’nde geçici görevle çalışmış olan ilçe nüfus müdürlüğü görevlisi bir kişi Eylül – Aralık 2018 tarihleri arasında 354 kişinin sahte adres kaydını yaptığını ve onun ifadeleriyle kimlik bilgileri temin ettiği ileri sürülen çay bahçesi sahibi olan bir başka kişi de tutuklanıyor. Konuyla ilgili 5 belediye başkan yardımcısının ifadesi alınmış ama ifadeye çağrılmasına rağmen belediye başkanı ifade vermeye gitmiyor. Buradan da anlaşılacağı üzere, organize bir usulsüzlük var demek yanlış bir tespit olmaz.’’ dedi.