Aydın için çok büyük öneme sahip Aydın(Umurlu) Organize Sanayi Bölgesi alanında yer alacak arıtma tesisi projesinin ihale sürecinin tamamlandığını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş projeye yönelik açıklamalarda bulundu.

İşletmelerden kaynaklanacak 9 bin metreküp (gün kapasiteli) evsel ve endüstriyel nitelikteki atık suları arıtacak olan, atık su arıtma tesisinin ihalesinin Bakanlık tarafından yapıldığını dile getiren Mustafa Savaş, "İhale kapsamında arıtma tesisinde yapımı öngörülen tüm ünitelerin yapımı, mekanik ve elektrik ekipmanlarının temini ve montajı, tesisin işletmeye alınması, deneme işletilmesi, bakımı, iş sonu projeleri ve işletme-bakım kitaplarının hazırlanması ile idare personelinin eğitilmesi işleri yer alıyor. Projenin ihale bedeli 27 milyon 465 bin lira ve çalışmanın 2021 yılında tamamlanması öngörülüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a ilimiz açısından bu çok önemli projeyi hayata geçiriyor olmalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

“VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLİYOR”

Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Aydın'a gelerek yatırım sözü veren bakanların müjdeledikleri projeleri birer birer hayata geçirdiklerine dikkat çeken Savaş, "Geçtiğimiz hafta, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ile bir araya geldik. İlimize yapılması planlanan yem fabrikası ve diğer yatırımlar hakkında bir görüşme gerçekleştirdik. Bu projeler de yakın bir zamanda hayata geçecek inşallah. Bakanlarımız sağ olsunlar Aydın'ı yakından takip ediyorlar ve ilimize çok önem veriyorlar. Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde ilimize gelen bakanlardan çok rahatsız olan ve bunu ilimizde yüksek sesle ifade eden bir irade vardı. Bakanların ilimize neden gelip gittiğini sorguluyorlar, buna yönelik gazetelere açıklamalar yapıyorlardı.

O zaman da söyledik, bakan demek proje demek, bakanların ilimize ziyaretleri demek, ilimize gerçekleşecek yatırımlar demek. Bizler ilimize daha fazla yatırım getirme mücadelesindeyiz. Sayın bakanlarımızın müjdesini verdiği bu önemli projelerin, hayata geçiriliyor olmasından dolayı da elbette çok mutluyuz. Bütün bu projelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Aydınımıza ve hemşerilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

“SARIÇAY BARAJI TAM GAZ DEVAM”

Söke ve Kuşadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Sarıçay Barajı’nın çalışmalarının hız kazandığını ifade eden Mustafa Savaş, " İlçelerimiz memba kalitesinde içme suyuna kavuşacak inşallah. Uzun yıllardır gündemde olan bu konuya devletimizin el atmasıyla sorun çözülmüş, projenin startı verilmişti. Yapılacak olan barajın maliyeti yaklaşık 350 milyon lira. İsale hatları, depolar, terfi merkezi ve arıtma tesisleriyle birlikte projenin toplam maliyeti yaklaşık 516 milyon lirayı buluyor. Sayın Bakanlarımıza, bakanlığımız yetkililerine ve bütün bu projelere katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye açıklama yaptı.

Ayrıca, Söke- Koçarlı- Çakırbeyli arasında yapılacak yol çalışması hakkında da bilgi veren Mustafa Savaş, " Yüklenici firma şantiyesini kuruyor. Yaklaşık 100 milyon liralık proje, üç yıl içerisinde tamamlanacak. Proje tamamlanınca 42 kilometrelik yol, İncirliova- Koçarlı arasındaki yol gibi olacak" dedi.