Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt'un Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapılacak olan adli yıl açılış törenine katılmama kararına Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Bahattin Nazlı'dan tepki geldi. "Tepki FETÖ ve PKK'ya karşı mücadeleyi hedef almaktadır" diyen ​​​​​ Nazlı, "Bu açıklama Gül/ Babacan ve Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalarda görüldüğü gibi, siyasal kampanyadır. Adaleti FETÖ ve PKK gibi bir ihanet ve terör örgütü için istemek, baroların görevi olamaz" dedi.

Bahattin Nazlı'nın açıklaması şöyle:

Yargı yılının açılış törenine, Aydın Baromuzun da yeraldığı bazı baro başkanlarımız katılmayacaklarını açıkladılar.

Açıklananlara göre açılışın yapıldığı yapıldığı yerin, yargı bağımsızlığına gölge düşürdüğü nedeni öne sürülmektedir.

Katılmama kararına esas olanın ise, Yargıtay Başkanlığının siyasallaşmasına karşı tepki olduğu ileri sürülmektedir.

Sayın Aydınlılar,

1) Tepkinin kendisi siyasaldır.
 FETÖ ve PKK'ya karşı mücadeleyi hedef almaktadır.
2) Katılmayacağını açıklayan baroların, yakın tarihte yürüttüğü faaliyetler incelendiğinde, "Adalet Nöbetleri" tuttukları görülecektir.
3) "Adalet Nöbetleri"nin esas gerekçesi FETÖ ve PKK'ya karşı yürütülen mücadele sonucu tutuklananların sebest bırakılması ve kamu görevlerine iadesidir.
4) FETÖ'nün siyasal ayağını oluşturduğu için AK Parti'den tasfiye edilen, Gül/ Babacan ve Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalarda görüldüğü gibi, siyasal kampanyadır.
5) Adaleti FETÖ ve PKK gibi bir ihanet ve terör örgütü için istemek, baroların görevi olamaz.
Yukarıda belirttiğimiz nedenlerle Aydın Barosunu, bu açıklamasından geri adım atmaya, açılış töreninde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanında yer almaya çağırıyoruz."