Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yerel seçimdeki rakibi Cumhur İttifakı Didim Belediye Başkan adayı Mümin Kamacı'ya sert sözlerle yüklendi. Kamacı'nın sosyal demokrasiyi terk ettiğini söyleyen Atabay,  "O solcu değil yolcudur" dedi. "Bir kişi sosyal demokrasiden hızla kopabilir mi? " sorusunu yanıtlayan Atabay, "Aracın ön düzeni bozuksa aniden yoldan çıkabilir, demek ki düzenlerde bir bozukluk var" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı ve CHP Didim Adayı Ahmet Deniz Atabay, düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Atabay, cumhur ittifakının adayı Mümin Kamacı’ya yüklendi.

“ANNEMİN HASTALIĞINI BİLE MANİPÜLE ETTİLER”

Hakkında çıkan görevden alınacağı iddialarıyla ilgili konuşan Atabay, “Annemin hastalığını bile bir takım kalemşörlerle manipüle ettiler. Güya Genel Başkanın beni Ankara’ya çağırarak görevden alacağı haberleri yayıldı. Annemin hastalığı üzerinde siyasi bir rant güdülmüştür. Bu haberleri yaptıran Mümin Kamacı ve onun kalemşörleridir. Ben insanlık ve kendi adıma bu seviyesiz siyasetten üzüldüm. Böyle bir işten rant sağlamaya çalışanların demek ki ellerinde hiçbir done yok ki, böyle bir şeyi insanların üzüntüsü üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Ben buna cevap vermeyeceğim, 31 Mart gecesi bu vicdansızlığı yapanlara Didim halkı bunun cevabını verecektir” dedi.

“O SOLCU DEĞİL, YOLCUDUR”

‘Didim’de CHP’nin, DSP’nin ve Cumhur İttifakı’nın adayı olmak üzere 3 tane sosyal demokrat aday yarışacak. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine Atabay, Mümin Kamacı’ya göndermede bulundu.

Atabay, “Örnekleme yaparak söylemek istiyorum. Aracın ön düzeni bozuksa aniden yoldan çıkabilir, demek ki düzenlerde bir bozukluk var. Bana göre Didim’de 2 tane sosyal demokrat aday var. Bunlar da CHP ve DSP adaylarıdır. Bahsettiğiniz o sosyal demokrat aday Mümin Kamacı, solcu değildir, yolcudur. En soldan girmiştir, en sağdan çıkmaktadır” diye konuştu.

“KİM YUTAR BUNU?”

AK Parti’yi Didim’de çıkardığı aday nedeniyle eleştiren Atabay, şu ifadeleri kullandı:

“Mehmet Erdem, 2014 yılında ‘Didim Belediyesi Türkiye’nin en borçlu 3 belediyesinden biridir, Didim Belediyesinde hiç yatırım yapılmamıştır, belediye iflas ettirilmiştir, personel maaşlarını ödeyememektedir, Didim Belediyesi batmıştır’ demiştir. Peki 2014 yılında Belediye Başkanı kimdi? Mümin Kamacı. Peki bugün Cumhur ittifakı adayı kim, Mümin Kamacı. Daha ben ne anlatıyım ki? Kim yutar bunu? Gelsinler bunun hesabını versinler? Geçen dönem Belediye’yi batıranı neden aday yaptılar, bunu iktidar partisine sorun. AK Parti gelse bize dese ‘Bize Didim için bir aday verin’ diye, biz o’nu vermezdik, başka verirdik. Yardımcı olurduk yani. Mümin Kamacı en soldan siyasete girip, en sağdan çıkmıştır. Hani bazen trafikte derler ya ‘ticari bekleme yapma, sağa çek’, bizde öyle diyoruz, ‘bekleme yapma sağdan çek git, gideceğin yeri bulursun’ diyoruz.”