Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın kardeşi Eralp Atay’ın belediye Sağlık İşleri Müdürü olarak atanması, AK Parti Efeler’de tartışma yarattı. AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı atama kararını eleştirirken, Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyeleri atama kararına karşı çıkmadıklarını belirtti. Gülaştı,  “Bizler AK Parti Genel Merkezinin yereldeki temsilcisiyiz. Orada yapılan konuşmalar partimizin görüşüyle uygun değildir” dedi.

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın kardeşi Dr. Eralp Atay’ın belediye Sağlık İşleri Müdürlüğüne atanması, AK Parti Efeler’de tartışmaya neden oldu.

Atama kararı ile ilgili daha önce bir basın kuruluşuna demeç veren AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, “CHP'li belediyelerin müdürlükler veya danışmanlıklarına yetkinlik, ehliyet, liyakat yerine kardeş, çocuk ve hısımlık ilişkilerine bakarak görevlendirme yapmaları tüm kamuoyunu üzmektedir. Toplumda yaşayan herkese eşit şans verilmeli ve nefsi davranılmadan objektif değerlendirmeler yapılarak yetki ve görevlendirmeler yapılmalıdır" demişti.

Çıkan haberler üzerine Belediye Meclis toplantısında konuşan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, kardeşinin doktorluk kariyerinden bahsederek, “Ben liyakatli bir atama yaptığımı düşünüyorum. Eğer böyle düşünmeyen biri varsa gereğini yapmaya hazırım” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’LİLER İTİRAZ ETMEDİ

Atay’a yanıt veren AK Parti Grubu Sözcüsü İsmail Hakkı Eser "Biz böyle bir konuyu gündeme taşımadık" dedi. MHP'li Belediye Meclis üyesi Savaş Akçöltekin de "Bizim açımızdan bir sorun yok" diye konuştu.

GÜLAŞTI: PARTİMİZİN GÖRÜŞÜNE UYGUN DEĞİL

Eralp Atay’ın Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne atanması ve AK Parti’li Belediye Meclis üyelerinin buna itiraz etmemesini değerlendiren Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, şu ifadeleri kullandı:

“CHP Genel Başkanı ve CHP Sekreterinin, seçilmiş Belediye Başkanlarının akrabalarının belediye yönetimini getirilmemesi yönünde bir beyanı oldu. Belediye Meclisinde bulunan arkadaşlarımız o an ki konuyu anlamamış olabilirler. AK Parti Efeler ilçe yönetimi olarak duruşumuzun bu konuda nettir. Özellikle 1.derece akrabaların bu tip görevlendirmelere getirilmelerini doğru bulmuyoruz. AK Partinin duruşu ve CHP’den gelen mesajlarda bellidir. Ancak, CHP’li Belediye Başkanı kendi genel merkezine bile riayet etmemiş oluyor. Belediye Meclisinde konuşulan mevzu birkaç arkadaşımızın konuşmasıdır. Mecliste yapılan bir oylama olmamıştır. Bu kişisel bir şey değil, bu AK Parti Genel Merkezinin duruşudur. Bizler AK Parti Genel Merkezinin yereldeki temsilcisiyiz. Orada yapılan konuşmalar partimizin görüşüyle uygun değildir. Aynı zamanda CHP’de kurumsal kimlik olarak, akrabaların Belediyelere müdür olarak atanmasına karşı. AK Parti kurumsal kimlik olarak ehliyet, liyakat, yetkinlik, yeterlilik yerine akraba, hısım ilişkileriyle getirilen müdürlük atamalarını kabul etmiyor ve de doğru bulmuyor ve bunu da eleştiriyor. Bende bunu yapıyorum.”