Kızılcahamam’da seçim değerlendirme toplantısına katılan AK Parti Aydın teşkilatının paylaştığı fotoğraf, polemiğe neden oldu. AK Parti’li Levent Sabancı farklı teşkilatlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşürken, Aydın teşkilatının Erdoğan’ın afişi önünde çektirdiği iki fotoğrafı yan yana koyup, “Erdoğan bile görüşmüyor. İstifa için neyi bekliyorlar” yazdı. Sabancı’nın paylaşımına ilk yanıt AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz’dan geldi.

AK Parti Efeler eski ilçe yöneticisi ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Levent Sabancı, Kızılcahamam kampının ardından tartışma yaratacak paylaşımlarda bulundu.

Gaziantep teşkilatının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşürken Aydın teşkilatının Erdoğan afişinin önünde fotoğraf çektirmek zorunda kaldığını söyleyen Sabancı, yönetimin istifa etmesi gerektiğini savundu.

Sabancı şu ifadeleri kullandı:

“Tamam başarılı teşkilatlar bu yazıyı gururla paylaşabilir. Ama şöyle bir Aydın'a baktığımızda bu yazıyı gururla kaç teşkilat paylaşabilir? Cumhurbaşkanımız başarısız teşkilatlar bırakın istifa edin diyor. İlginç olan şey tüm il ve ilçe başkanları yöneticiler bu yazıyı paylaşıyor. Yazının içeriğine baktığımızda, Cumhurbaşkanımız teşkilatlara ‘Kendisine verilen fırsatları, kendilerine verilen imkanları kullanamayanlar hiç kusura bakmasınlar nöbeti devretmeyi kabullenmek zorundadırlar. Eğer bu değişimi yapmazsak vazifemizi ihmal etmiş oluruz ve de milletin mukabesinden geçmeyen, bizim takdirimize de mazhar olmayacağını bilmelidir’ derken biraz kendimizi eleştirmemiz lazım. Aydın teşkilatları neden halen daha kalmak için direnmeye çalışıyor?”

Levent Sabancı’nın paylaşımına ilk yanıt, fotoğraf karesinde yer alan AK Parti MKYK üyesi ve Aydın milletvekili Metin Yavuz’dan geldi.

Yavuz, Büyükşehir Belediyeleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birebir görüşme yaptığını belirterek, “Talep edip de geri çevrildiğimiz yok” dedi.

Yavuz şu ifadeleri kullandı:

“Değerli kardeşim evet istediğimiz sonucu alamadık Aydınımızda, doğru. Sn. Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti teşkilatımızın bakışı, yol yürüyüşü bundan sonraki zaman için takdirlerinde. Görevde olan her arkadaşımız değerli. Birlik ve beraberliğimizi şu an, daha önceki ve gelecek kadrolarımızla dava arkadaşlarımızla bozmadan hedefe yürüyeceğiz. Bu davaya inanan her arkadaşımız bir sıfat verilsin verilmesin görev yapmak için gönüllü olduğunu biliyoruz. Bizim her üyemiz, her mahalle temsilcimiz başkanımız, her kadın gençlik ve ana kademe görevlimiz çok kıymetli ve önemli. Önemli konu birlik beraberliğimiz. Resime gelince Büyükşehir belediyeleri ile Sn. Cumhurbaşkanımız bire bir görüşme yaptı. Talep edipte geri çevrildiğimiz yok kardeşim. Teşekkür ederim.”