CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel seçim çalışmaları kapsamında ‘Kuşadası Yerel Tarih Grubu’ üyeleri ile bir araya geldi. Toplantının moderatörlüğünü yapan Mustafa Dinçoğlu, “Kuşadası geçmişte bir marka şehirdi. Türkiye denince ilk akla Kuşadası gelirdi. Küçük basit bir şehirdi ama ucuz ve güvenli bir alışveriş merkeziydi. Turist, rehbere ‘başka ne alabilirim’ diye sorardı. Deri, kuyum, halı alması önerilirdi. Ama zaman içinde bu özelliklerimizi kaybettik. Şimdi yanlışlarımızı önümüze koyup bunlardan nasıl arınacağımızı konuşmamız lazım” dedi.

GÜCÜMÜZ YOKSA YARATACAĞIZ

Ömer Günel, doğru tespitleri için Dinçoğlu’nun şahsında Yerel Tarih Grubu’na teşekkür ederek, “Büyük düşünelim, gücümüz yoksa yaratacağız. Başarısız adamların her zaman mazereti vardır. Ben kendime de ekibime de kentime de güveniyorum. 1 Nisan’dan itibaren ne değişece derseniz mantalite ve bakış açısı değişecek. Bütçemize göre proje değil, projemize göre bütçe yaratacağız. Sizin gibi kıymetli derneklerin bakış açısı ve iş birliğine ihtiyacımız var. Gelin beraber kentimizi sahip olduğu değerlerden beslenen yeni bir turizm alanı geliştirelim. Ortaya koyduğunuz kıymetlerle ilgili olan alanları restore edelim. Bir yerel tarih sergisi yapalım.” dedi.

1 NİSAN’DAN SONRA İLK OLARAK MANTALİTE DEĞİŞECEK

Günel ayrıca, “İlk mecliste festivaller komisyonunu kuracağız. Turizmden, kültürden festivalden ekmek yiyen bir kent olarak biz önce sezonu dört aydan altı aya sonrada sekiz aya ve nihayetinde Efes Kongre Merkezini aktif hale getirip on iki aya çıkarmayı hedefliyoruz. Sezonun en yoğun olduğu ayda festival yaparak otelcilerimizden oda isteyemeyiz. Sezon içinde yapılan festivaller ile onlara destek olacağımıza köstek oluruz. Ama bu festivalleri Nisan, Mayıs ve Eylül, Ekim aylarında yapıp bu aylarda oda doldurursak onlara da kazandırırız. Bir organizasyon, festival düzenlerken; kime ne kazandırmayı hedefliyoruz, bu organizasyonun tüm saç ayakları kazanıyor mu? bunu dikkate alacağız. Sezon ortasında aktivite yaparsak esnafımıza kazandırmaz ona kaybettiririz. Dediğim gibi 1 Nisan’da mantaliteyi değiştirip kazanma mantığı ile değil kazan kazan mantığı ile organizasyonların tüm ayaklarının kazanmasını hedeflemiş işler planlayacağız. Bunu yapıyoruz ama kime ne faydası olacağı sorgulayacağız” ifadelerini kullandı.