Mobil internet paketini başka cihazlarla paylaşmak ücretli oluyor. 15 Ocak 2019’dan itibaren mobil internet paylaşımı aylık 9 TL olarak ücretlendirilecek.

iOS veya Android telefonlardaki hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan 'kişisel erişim noktası' özelliğini kullananlar artık ek ücret ödeyecek. Turkcell tarafından abonelere gönderilmeye başlanan mesajda, kullanıcıların belirli bir miktar veri tüketiminden sonraki internet paylaşımları için ayda 9 TL ödeyeceği belirtiliyor.

Söz konusu mesajda, “15.01.2019’dan itibaren mobil internet paylaşımlarınız aylık 9 TL ile ücretlendirilecek. Hem faturalı hem de faturasız bireysel ve kurumsal tüm müşterilerden paylaşımla beraber 9 TL ücret alınıp, karşılığında paylaşımda kullanabilecek 2 GB internet paketi tanımlanacaktır” deniliyor.

Bu ek paket 30 gün geçerli olacak ve süre sonunda paylaşım yapılırsa, aboneye tekrar 9 TL ücret yansıtılacak. 2 GB’lik paket, bu süre içinde sadece paylaşım için kullanılabilecek bir içerik olarak hediye edilecek. 

Kullanıcılar, 2 GB bitince normal paketindeki/tarifesindeki internetini kullanmaya devam edecek. Kullanıcıların mobil internet paylaşımını etkinleştirmek için ek bir adım atmaları veya abonelik açtırmaları gerekmeyecek.

Turkcell müşteri destek hattı tarafından da doğrulanan bu ek ücret uygulaması konusunda Türkiye'deki diğer mobil operatörlerin (Türk Telekom, Vodafone) de aynı adımı atacakları tahmin ediliyor.