Koçarlı’ya bağlı Çakırbeyli Mahallesi'nde yaşayan Funda Terzi, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan köylü pazarında ürettiği ürünleri satmaya başladı. Üç yıl içinde kazandığı parayla evini yaptıran Terzi, “İnsana güven duygusu geliyor. Para kazanmak, emeğimin karşılığını almak çok güzel bir şey” dedi.

Aydın'da yapılan yatırımlarla yerel kalkınmanın bir sonucu olarak kentten köye göçü özendiren ve bu anlamdaki en güzel örneklerinden olan "Köy Pazarları Projesi", kadınlara iş imkanı sağladı.

Çakırbeyli’de kurulan köylü pazarında satış yapan Funda Terzi, üç yıl içinde buradan kazandığı parayla evini yaptırdı. Diğer kadınların da köy pazarı sayesinde elde ettiği bütçeyle çeşitli ihtiyaçlarını karşıladığını söyleyen Terzi, ““İnsana güven duygusu geliyor. Para kazanmak, emeğimin karşılığını almak çok güzel bir şey” dedi.

Funda Terzi ev hanımlığından pazarcılık yaparak evini inşa etmesine giden süreci şöyle anlattı:

“Pazar kurulduğunda ilk yazılanlar arasındaydım. Yaklaşık üç yıldır pazardayım. Sağlık sorunları sebebiyle belki birkaç hafta gidememişimdir. Diğer türlü pazarı hiç bırakmadım. Aydın'da yaşıyordum, ilk günlerde hafta sonları gidip geliyordum. ‘Böyle olmayacak’ dedim. Nasıl olsa Özlem Hanım'ın sayesinde bir destek kazandık. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Ona destek amaçlı bu pazar işine girdim. Evimizi yaptırdık, şimdi Aydın'a bile gitmek istemiyoruz. O bize güvendi, biz de ona güveniyoruz. Hayırlısı olsun inşallah.”


Birçok kadın bu pazardan ekmek yediğine işaret eden Terzi:

“Çakırbeyli pazarı birçok insanın ekmek kapısı oldu. Küçük bir şeyle başladık, şimdi daha fazla ne yapabiliriz diye bakıyoruz. Pazar gelenlerden fikir alıyoruz. ‘Neler istersiniz?’ diye soruyoruz. Onların fikirlerine göre hareket ediyoruz. Para kazanmasını, harcamasını, tutmasını öğrendik. Ben o kadar memnunum ki., çocuğum harçlık istediğinde ‘babandan al’ demiyorum. Bir şey alınacağında kendim alıyorum. En basitinden insana güven duygusu geliyor. Para kazanmak, emeğimin karşılığını almak çok güzel bir şey.”