Efeler Ziraat Odası Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Kendirlioğlu ile Bayram Er’in listeleri yarıştı. Mavi listeyle seçime giren Kendirlioğlu, 56 delegenin oyu ile seçimi kazanan taraf oldu.

Divan başkanlığını Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’in yaptığı Olağan Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İki listenin yarıştığı seçimde, mavi liste ile seçime giren mevcut başkan Mehmet Kendirlioğlu 56 delegenin oyu ile seçimi kazanan taraf oldu. Bayram Er’in beyaz listesi ise 27 oy alırken, 1 oy geçersiz sayıldı.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Aydın tarım, turizm ve sanayinin bir arada bulunduğu Türkiye’nin en gelişmiş yerlerinden birisi. Ülkemizin kalkınmasında önemli bir potansiyele sahip. İlimizde var olan sanayinin büyük bir bölümü tarıma dayalıdır. Ticarette tarımsal ürünlerin pazarlanması egemendir. Bu topraklarda hemen hemen her türlü ürünü yetiştirmek mümkündür. Biz çiftçilerin yaşamlarını sürdürebilmesi için ne kadar çok çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Ülkenin gıda güvenliğini sağlayan biz çiftçilerin her daim korunması ve desteklenmesi gerekmektedir” dedi.
Olağan Genel Kuruldaki seçimden zaferle ayrılan Mehmet Kendirlioğlu’nun meclis üyeliği asil listesi, Rıza Posacı, Mehmet Kendirlioğlu, Suat Uğurlu, Ali Fuat Çetin, Hasan Elgün, Ahmet Korkmaz, Şerafettin Yiğitöz, Mustafa Altınok, Mehmet Yıldız, Hacer Erkan, Hasan Can, Enver Savaş, Sabahittin Solak, Mustafa Erdal Çıldır, Muzaffer Ergün, Faik Yıldırım, Halil Aşğın, Mutlu Çatıkkaş, Abdülbaki Altan, Mustafa Özkara, Yalçın Savran isimlerinden oluştu.