Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, ilçenin Taşburun açıklarında kurulması düşünülen balık çiftlikleri ile yine aynı bölgede karada yapılacak olan Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi yatırımına tepki gösterdi. Erbaş, mevcut balık çiftliklerinin kaldırılması noktasında da 16 Temmuz’da imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

“DİDİM TİCARET ODASI BU İŞİN İÇİNDE DEĞİL”

Balık çiftliklerinin ilçeye zarar verdiğini söyleyen Erbaş, “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’ne karşıyız, kurulması söz konusu değil. Kim hangi açıklamayı yaparsa yapsın, kanun böyle olduğu müddetçe Didim Ticaret Odası bu işin içinde değil. Önerim şu; kamuoyu bu konuda çok hassas, bu konuda başka bir adım atalım. Didim Ticaret Odası mevcut balık çiftliklerinin kaldırılması noktasında 16 Temmuzda Didim’in çeşitli yerlerinde yaz boyunca sürecek bir imza kampanyası başlatıyor. İkinci olarak Perşembe günü sabahtan itibaren genel sekreterimiz randevuları alacak, Didim’deki tüm sivil Toplum Örgütlerini ve basın mensuplarımızı ziyaret edeceğiz. Onlardan da bu kampanyaya destek vermelerini isteyeceğiz” dedi.

BAKAN'A RAPOR SUNULACAK

Kamuoyundan kampanyaya destek isteyen Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

“Biz bunun kaldırılması için somut bilimsel verilerle Sayın Bakana gitmemiz lazım bu konuda da kendi bütçemizden kaynak ayırarak balık çiftliklerinin denize ne zararlar veriyor, bilim adamlarına bu konuda yetkin kişilere bir rapor hazırlatmayı ve o raporu Sayın Bakan ve sizinle paylaşmayı düşünüyoruz.”