Dünyanın konuştuğu Erdoğan, Putin, Ruhani zirvesinde Aydın İnciri ikram edilmesi incirin marka değerinin artırılması için yoğun çaba sarf eden Aydın Ticaret Odası ve Aydın Ticaret Borsası’nda sevinçle karşılandı.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, üçlü zirve nedeniyle Türkiye’ye gelen İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin’e Aydın İnciri ikram etmesi ilde geniş yankı buldu. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, yaşanan gelişmenin gurur verici olduğunu söylerken, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur da, “İncirin pazarlanması için yapılan her türlü tanıtım bizim için önemlidir” dedi. 
“GURUR KAYNAĞI OLDU”
Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken yaptığı açıklamada; “Yurtdışındaki coğrafi işaret tescili odamıza ait olan Aydın incirimizin uluslararası platformda en üst seviyede ülkemizi temsil ederek ikram edilmesi bir gurur kaynağı oldu. Ülkemizin bütün ürünleri kıymetli ancak kendi alanında Aydın İnciri ülkemizde ve dünyada bir numaradır” dedi.
“FİYATLARA YANSIYACAKTIR”
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, “İncir bildiğiniz üzere Kuran-ı Kerim’de geçen kutsal bir meyvedir. Sadece İslam için değil, Hristiyanlık içinde kutsaldır. Cumhurbaşkanımızın incir ikramının, Aydın İnciri’nin tanıtılması yönünde çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Dünyada ve Türkiye’de en büyük incir üreticisi Aydın’dır. Bu tip tanıtımlarla hem bilinirliği dünya üzerinde artar, hem de belki unutulan önemi hatırlanır. Bu fiyatlara da yansıyacaktır. Böylece üreticilerimizde ürettiği ürünleri daha iyi fiyatlara satabilecektir. İncirin pazarlanması için yapılan her türlü tanıtım bizim için önemlidir. Cumhurbaşkanımızın incir ikramını da Aydın Ticaret Borsası olarak olumlu karşıladık” ifadelerine yer verdi.