Aydınlı şoförler, akaryakıt fiyatlarının artması sebebiyle yolcu ücretlerine zam yapılması için Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) başvuruda bulundu. Başvuru sonucunda Büyükşehir Belediye halk otobüsü, şehiriçi özel halk otobüsü ve ilçe halk otobüsü yolcu ücretlerine yüzde 10 oranında zam yapıldı.

TAM BİNİŞ 2 LİRA 50 KURUŞ, ÖĞRENCİ 2 LİRA

Zamla birlikte Efeler'de Aydın Büyükşehir Belediye halk otobüslerinde tam biniş 2 liradan 2 lira 25 kuruşa yükseldi. 1 lira 75 kuruş olan öğrenci yolcu ücreti de zamla birlikte 2 lira olarak belirlendi. Yüzde 9 oranında zam yapılan Efeler'de şehiriçi otobüslerinde tam biniş ise 2 lira 25 kuruştan 2 lira 50 kuruşa, öğrenci yolcu ücreti ise 1 lira 75 kuruştan 2 liraya yükseldi.

"ESNAFI RAHATLATACAK”

Konu hakkında bilgi veren Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Akaryakıta ek olarak sigorta, işçilik, araçların yedek parçalarına da oldukça büyük bir zam geldi. Geçmiş yıllarda son yapılan zamdan sonra mazot fiyatları yüzde 40 zamlandı. Şoför esnafı olarak yaptığımız talep doğrultusunda toplu taşıma hizmeti veren şehiriçi, halk otobüsü, mahalle ve ilçe minibüslerinin yolcu ücretlerine yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde zam yapıldı. Yapılan ücret artışı esnafı bir nebze olsun rahatlatacaktır” dedi.