Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Ekonomi Kulübü Aydın Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve Cumhur İttifakı MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın katıldı.

Efeler Müftüsü Salih Akcan’ın açılış duasının ardından Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve beraberindeki heyet açılış kurdelesini kesti. Bakan Pakdemirli ve Aydın milletvekilleri işadamları derneğinin Aydın ekonomisine ve iş dünyasına hayırlı olsun dileklerini iletti.

YERLİ VE MİLLİ DURUŞ

Aydın Ekonomi Kulübü Aydın İl Başkanı Yıldıray Servet Çınar, açılışta yaptığı konuşmada, “Ekonomi Kulübü ailesi olarak bizler kurulduğumuzdan beri hep “Yerli ve Milli” olmaktan bahsettik.  Şimdi ülkemizin içinde bulunduğu bu dönemde yerli ve milli olgusunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmekteyiz.

Bu minvalde bize düşen en önemli görev, ülkemizin bütün zenginliğini ortaya çıkaran birleştirici, kalkınmayı destekleyici, devletimizin kısa, orta ve uzun vadeli yerli ve milli hedeflerine katkı sağlayacak çalışmaları yapmaktır.”

AYDIN’IN DÜNYAYA AÇILMASI

Ekonomi Kulübü Genel Başkanı Servet Keskin amaçlarının yerli ve milli düsturu ile hareket edip bu ülkenin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, “Ekonomi Kulübü Aydın Şubesi bugün resmi açılışını yapmakla beraber, gerekli çalışmaları hızla yürütüp, Aydın’da neler yapabiliriz,  Aydın’ı tüm dünyada tanınır hale nasıl ulaştırabiliriz bunların çalışması yapıyoruz. Bu uzun yolda beraber yürüyeceğimiz arkadaşlarımızı seçtik. Toplam 57 ilde faaliyeti olan 2 ülkede dış temsilciliği faal olan Ekonomi Kulübü ailesi tek bir vücut olup Aydın özelinde neler yapılabilir bunun çalışmalarını beraber koordine edeceğiz” diye konuştu.

YEREL KALKINMA VURGUSU

Cumhur İttifakı Efeler Belediye Başkanı Ümmet Akın’da açılışa katılarak, Efeler Belediye Başkanlığını kazandığı gün buradaki Ekonomi Kulübü ile beraber birlikte çalışacağının sözünü verdi. Yerel kalkınmanın önemine vurgu yaparak 1 Nisandan itibaren işadamlarına yapacakları yatırımlarda kolaylaştırıcı bir yönetim anlayışıyla, bürokrasiyi hızlandırarak Aydın’da yatırımın önünü açacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından misafirler Ekonomi Kulübü Aydın Şubesini gezdi.