İş adamı Mustafa Ancın’ın Kuşadası’ndaki 21 dönümlük arazisinin icradan satılığa çıkarıldığı haberiyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, Mustafa Ancın’ın cezaevinde olduğu dönemde şirketlerde vekaleten yetkili olan, boşanma aşamasında olduğu eşi Belkıs Ersoy Ancın ve kayyım heyeti suçlandı.

FETÖ/PDY davasında 3 yıl 6 ay hapis cezası almasının ardından hükümle birlikte tahliye edilen Mustafa Ancın’dan, Kuşadası’na bağlı Davutlar Mahallesi’nde bulunan 21 dönümlük arazisinin İcra Müdürlüğü kanalıyla satışa çıkarılmasıyla ilgili açıklama geldi.

“İMKANI OLMASINA RAĞMEN İLETİŞİM KURMADI”

Ancın, Aydın Kulis’in yayınladığı haber üzerine avukatı Mehmet Akbulut aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Mustafa Ancın’a ait şirkete atanan kayyım kararının davada hüküm verilmesiyle birlikte kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, arazi satışının Mustafa Ancın’ın şu an boşanma aşamasında olduğu eşi Belkıs Ersoy Ancın ve kayyım heyetinin ilgisizliğinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle gündeme geldiği savunuldu. Açıklamada, “Şirketin kredi sözleşmesi ile çalışmış olduğu bankaya teminat olarak gösterilen bir arazidir. Müvekkilimin haksız tutuklanması, tutuklanmasının ardından işleri yönetmek üzere vekaleten göreve gelen eşinin imkan olmasına rağmen banka ile gerekli iletişimi kurmaması ve yaklaşık 6 ay süre ile görev yapan kayyım heyetinin de bu konuyu takipsiz bırakması nedeniyle teminatın paraya çevrilmesi söz konusu olmuş ise de Mustafa Ancın’ın şirketin başına geçmesi ile birlikte sorun çözülmüş ve icra veya satış gibi kelimelerden söz edilemeyecek bir hale gelmiştir” denildi.

Ancın’ın avukatı Mehmet Akbulut tarafından gönderilen açıklamanın tamamı şöyle:

“1-Öncelikle şirketin kayyım tarafından yönetilmesine ilişkin karar, müvekkilim Mustafa ANCIN’ ın tahliyesi ile birlikte kaldırılmış olup, tutuklanmadan önce olduğu gibi Mustafa ANCIN şirketin başında tek yetkili olarak görev yapmaktadır.

2-Bahsi geçen Kuşadası Davutlar 1820 Parseldeki arazi icralık değildir. Şirketin kredi sözleşmesi ile çalışmış olduğu bankaya teminat olarak gösterilen bir arazidir. Müvekkilimin haksız tutuklanması, tutuklanmasının ardından işleri yönetmek üzere vekaleten göreve gelen eşinin imkan olmasına rağmen banka ile gerekli iletişimi kurmaması ve yaklaşık 6 ay süre ile görev yapan kayyım heyetinin de bu konuyu takipsiz bırakması nedeniyle teminatın paraya çevrilmesi söz konusu olmuş ise de, MUSTAFA ANCIN’ IN ŞİRKETİN BAŞINA GEÇMESİ İLE BİRLİKTE SORUN ÇÖZÜLMÜŞ VE İCRA VEYA SATIŞ GİBİ KELİMELERDEN SÖZ EDİLMEYECEK BİR HALE GELİNMİŞTİR.